Evenimentul Zilei > Actualitate > Nelu Iordache a vrut să-i dea DNA ”șah-mat”, dar a ratat cursa spre libertate. Ce s-a întâmplat chiar înainte să fie reținut
Nelu Iordache a vrut să-i dea DNA ”șah-mat”, dar a ratat cursa spre libertate. Ce s-a întâmplat chiar înainte să fie reținut

Nelu Iordache a vrut să-i dea DNA ”șah-mat”, dar a ratat cursa spre libertate. Ce s-a întâmplat chiar înainte să fie reținut

Omul de afaceri Nelu Iordache ar fi putut să scape de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, însă ghinionul s-a ținut lanț de el. Cu o oră jumătate înainte de a fi reținut, ar fi trebuit să plece din România, însă pentru că s-a încurcat în aeroport, a ratat cursa spre libertate.

Nelu Iordache avea toate șansele să scape de procurorii DNA, însă cum ghinionul s-a ținut lanț de acesta, inclusiv pe aeroport, a pierdut cursa spre libertate și a ajuns în custodia oamenilor legii. Potrivit unor surse, Nelu Iordache știa că urmează să fie audiat de DNA. Omul de afaceri trebuia să se deplaseze spre Italia, însă la Aeroportul Otopeni, lucrurile nu au decurs chiar cum și-ar fi dorit el.

Nelu Iordache a ratat primul avion. Noile măsuri impuse pe fondul pandemiei i-au dat bătăi de cap

Omul de afaceri Nelu Iordache a ajuns pe aeroportul Otopeni în dimineața zilei de miercuri, gata să se deplaseze în Italia.

Afaceristul avea o cursă low cost, la ora 08.10, însă din cauza măsurilor impuse în aeroport pe fondul pandemiei de coronavirus, s-a cam încurcat și nu a mai ajuns la timp la avion. Până s-a dezmeticit din amețeala regulilor luate de autorități, avionul lui Iordache a decolat.

Astfel, afaceristul a decis să mai aștepte și să ia următoarea cursă spre Italia, însă ghinionul s-a ținut lanț de Iordache.

Iordache putea să-i dea DNA ”șah-mat”, dar a pierdut cursa spre libertate

După ce s-a îmbarcat în al doilea avion, chiar când aeronava decola, procurorii DNA au cerut comandantului acesteia să o oprească. Pilotul s-a conformat ordinului, iar astfel, Nelu Iordache a pierdut și ultima sa cursă spre libertate.

Omul de afaceri a fost luat sub escortă de oamenii legii și dus la parchet, unde, după șase ore de audieri, a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influență și dare de mită.

Surse ale G4Media susțin că Nelu Iordache știa că urmează să fie audiat în acest dosar întrucât un martor l-ar fi sunat înainte de a pierde cursa spre Italia și l-a anunțat că urmează să fie preluat de autorități.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat pe 18 martie de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea unei firme achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu două milioane euro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News