Evenimentul Zilei > Politica > Neînțeles și trist, fostul premier scrie pe blog. Adrian Năstase nu pricepe ce a vrut destinul în urmă cu 3 ani
Neînțeles și trist, fostul premier scrie pe blog. Adrian Năstase nu pricepe ce a vrut destinul în urmă cu 3 ani

Neînțeles și trist, fostul premier scrie pe blog. Adrian Năstase nu pricepe ce a vrut destinul în urmă cu 3 ani

El a povestit despre tentativa de sinucidere și susține că ziua de 20 iunie a fost una tristă pentru el

Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu”, scrie Năstase pe blog. El continuă și arată că nu înțelege rosturile politicii, ale guvernării actuale și nici „vânătoarea mediatică după infractori”. Pe 20 iunie 2015 s-au împlinit 3 ani de la data la care, după condamnarea la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, fostul premier a încercat să se sinucidă.

Năstase mai susține că este nevinovat și că a fost „sacrificat” inutil. Încheie prin a-i da dreptate lui Traian Băsescu. „…Mi s-a părut că avea dreptate, recent, când a spus că cine sapă groapa altuia cade singur în ea”, a completat Năstase care, astăzi, împlinește 65 de ani.


FOTO: După împușcătură, în aceeași noapte, Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca și operat o zi mai târziu. După o săptămână a fost transferat la Rahova


Pe 20 iunie 2012, fostul premier a fost condamnat definitiv, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”. Seara, după condamnare, doi polițiști au mers la locuinţa lui Năstase, pentru a pune în executare mandatul. La scurt timp, fostul premier a încercat să se sinucidă, în locuinţa sa din strada Zambaccian, cu un revolver. Pe 18 martie 2013, Năstase a fost eliberat condiționat din penitenciar.