Abdel Rahman, de 59 de ani, cetăţean italian de origine egipteană a fost arestat ieri din dispoziţia DDA (Direcţia districtuală antimafia) din Bari, pentru terorism internaţional şi acuzat că ar fi învăţat copiii, conceptul de război sfânt, explicându-le că singura modalitate de a ajunge în Paradis era moartea în luptă. Lecţiile au fost interceptate vreme de câteva luni.

Profesorul îndoctrina copiii despre martiriu în timpul lecţiilor de religie pe care le ţinea de două ori pe săptămână la asociaţia culturală islamică ''Al Dawa'' din Foggia, ale cărei preşedinte era.

Operaţiunea antiterorism, ''Bad teacher'', la care au participat mai multe structuri, au dus la arestarea bărbatului, căsătorit cu o italiancă şi acuzat că face parte din ISIS. În timpul operaţiunii a fost percheziţionată asociaţia, domiciliul acestuia şi sechestrate conturile curente.

În dosarul din magistratură există filmări video şi documente, răspândite de acesta pe Facebook, Whatsapp şi Twitter unde laudă jihadul, cu instrucţiuni despre cum să construiască arme, despre cum ''să distrugă bisericile şi să le transforme în moschei'', îndemnând islamiştii la transformarea Italiei în "obiectiv de activitate teroristă", notează Huffingtonpost.