Necolaiciuc, trimis în judecată

Necolaiciuc, trimis în judecată

Fostul director al CFR este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Necolaiciuc, director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CN CFR) în perioada iulie 2000 - octombrie 2003, pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave şi a trei infracţiuni de utilizare a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, care au produs companiei un prejudiciu de peste 18 milioane euro", se arată într-un comunicat remis astăzi de DNA.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată alte nouă persoane - şapte foşti angajaţi ai CFR, administratorul unei firme private şi o persoană fără ocupaţie.

Potrivit procurorilor, Necolaiciuc a plătit din bugetul CFR bunuri şi servicii care nu au fost oferite sau nu au putut fi folosite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deoarece Necolaiciuc s-a sustras urmăririi penale, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus anul trecut arestarea acestuia şi au fost emise mandate europene de arestare şi de urmărire internaţională în vederea extrădării.