Evenimentul Zilei > Actualitate > Ne luptăm cu Slovacia pentru baraj
Ne luptăm cu Slovacia pentru baraj

Ne luptăm cu Slovacia pentru baraj

Tenismenii români au învins Israelul, scor 5-0, și sunt la doi pași distanță de elită.

Naționala României a făcut spectacol, în weekendul trecut, la Sibiu. „Tricolorii” au întâlnit Israelul, în primul tur al Grupei I din Cupa Davis, și s-au impus fără probleme, scor 5-0.

Soarta întâlnirii a fost decisă la finalul primelor două zile. Adrian Ungur (locul 159 ATP) a adus primul punct, după succesul obținut în fața lui Bar Tzuf Botzer (893 ATP), scor 7-5, 6-3, 6-0. Apoi, a venit rândul lui Marius Copil (168 ATP) să se impună în confruntarea cu Dudi Sela (108 ATP), jucător cu origini românești, scor 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2.

Astfel, șansa de a încheia conturile întâlnirii a fost speculată la meciul de pereche Horia Tecău / Florin Mergea. „Tricolorii” au învins cuplul Bar Tzuf Botzer/Edan Leshem, în trei seturi, scor 6-3, 6-4, 6-4.Ieri, ultimele două întâlniri nu au mai avut nicio miză și s-au desfășurat în sistemul „2 din 3”.

Președintele Iohannis, printre suporteri

Adrian Ungur a trecut de Edan Leshem, scor 6-4, 6-2, iar Marius Copil l-a înfrânt pe Bar Botzer 7-6 (3), 6-3. Tot ieri, președintele Klaus Iohannis a urmărit meciul demonstrativ dintre Vlad Cornea și Edan Leshem, iar sâmbătă a fost prezent la meciul de dublu, alături de Carmen, soția sa.

În intervalul 17-19 iulie, naționala României va înfrunta, pe teren propriu, Slovacia, în turul secund. Învingătoarea va juca un meci de baraj, pentru promovarea în Grupa Mondială.