După înfrângerea cu Spania, scor 1-2, de la București, naționala României a reușit, duminică, la Ploiești, săși adjudece trei puncte esențiale, după 1-0, cu Malta. Unicul gol al partidei a fost marcat de George Pușcaș, în minutul 47, dar ambele echipe au mai avut pe parcurs câte un gol anulat. Rezultatul a fost nemulțumitor pentru majoritatea oamenilor de fotbal din țară, deoarce se așteptau să vadă ca selecționata lui Cosmin Contra să iasă din jocul cu Malta cu o ploaie de goluri.

Chipciu a tras semnalul de alarmă

La finalul meciului disputat pe Stadionul „Ilie Oană”, jucătorul naționalei Alex Chipciu a surprins prin declarația sa sinceră, dar care prezintă nivelul actual al fotbalului românesc: „Mai chinuim şi noi fotbalul, eu ştiu? Dacă făceam egal cu Spania, toată lumea spunea <<Mamă, ce antrenor e Contra>>. Habar nu avem să pasăm! I-am zis şi lui Mister asta. Nu poate să vină Mister să ne înveţe să pasăm, ce să facă în trei zile? Cred că România duce lipsă de strategie”. Cu doleanța lui Chipciu este de acord și Sorin Cârțu, fost selecționer al naționaleid de tineret a României.

„Nu este o victorie cu care să ne mândrim, dar este o victorie”

„Când joci cu Malta, te aștepți să faci diferență de scor. Nu este o victorie cu care să ne mândrim, dar este o victorie. La cele trei puncte speram, trei puncte am luat. Ăsta era țelul nostru pentru această lună. Însă, din păcate, după ce am văzut în acest meci, ne lipsește Abecedarul fotbalului. Ne lipsesc posesia, balonul, pasa, pressing, contra pressing… Nimeni nu aplică aceste lucruri în țara asta, nici la copii, nici la juniori, nicăieri!”, a explicat Sorin Cârțu pentru „Evenimentul zilei”.

Așadar, după cele șase etape disputate în campania de calificare, Spania este lider, cu punctaj maxim (18), iar lupta pentru locul 2 în Grupa F se va da între Suedia (11), România (10) şi Norvegia (9). „Tricolorii” pot obţine calificarea de pe locul secund dacă se impun contra ambelor formaţii nordice, iar acestea nu vor obţine puncte cu Spania. În luna octombrie, România va susține alte două meciuri din preliminarii – 12 octombrie, cu Insulele Feroe, și cu Norvegia, trei zile mai târziu.

Burleanu rămâne optimist

Prezent în tribunele Stadionului „Ilie Oană”, la meciul cu Malta, președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a arătat încrezător în șansele României de a se califica la Campionatul European din 2020: „Ne-ar fi ajutat mult mai mult o diferenţă mai mare. Dar până la urmă e o victorie, Şi în campania precedentă, din 2016, am suferit. Se pare că trebuie să ne caracterizeze acest lucru. Nu comentez jocul, nu e în măsura mea. Trebuie să fim optimişti.

Ne gândim la meciurile cu Feroe şi Norvegia. Partea bună e că suntem la mâna noastră”. Întrebat dacă România va juca cu porțile închise meciurile cu Norvegia și Suedia, șeful de la „Casa Fotbalului a răspuns: „Nu avem niciun semnal legat de o posibilă suspendare. Așteptăm și noi deciziile comisiei. Suntem mâhniți. Vorbim de câțiva indivizi care spun că le pasă de Romania, dar le pasă doar de ei înșiși”.

Te-ar putea interesa și: