Ministrul Apărării rus, Serghei Şoigu, a anunţat că ţara îşi va întări prezenţa militară în Crimeea, ca răspuns la prezenţa trupelor străine în vestul Ucrainei, pe care o consideră o ameninţare în apropierea frontierei ruse.

Diplomatul a făcut referire la exerciţiile militare care se desfăşoară în apropiere de Liov, la care participă militari din 15 ţări, inclusiv statele Unite ale Americii. "Una din sarcinile noastre prioritare este de a desfășura o forță militară completă și autosuficientă în zona Crimeii", a spus Şoigu.

NATO nu a primit bine intenţiile ruşilor, despre care spune că ar putea duce doar la creșterea tensiunilor și ar submina și mai mult încetarea focului.

"Am văzut relatări potrivit cărora Rusia intenționează să își sporească prezența trupelor în Crimeea. O astfel de măsură ar putea duce doar la creșterea tensiunilor și ar submina și mai mult încetarea focului care este în vigoare, precum și securitatea regiunii pe care acțiunile ruse au erodat-o grav'', a spus Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO, potrivit Agerpres.