Evenimentul Zilei > Sport > Naționala României respiră prin Cristina Neagu. „Sper că v-am făcut un cadou de Ziua Națională”
Naționala României respiră prin Cristina Neagu. „Sper că v-am făcut un cadou de Ziua Națională”

Naționala României respiră prin Cristina Neagu. „Sper că v-am făcut un cadou de Ziua Națională”

După umilința cu Spania, „tricolorele” au spart gheața, astăzi, în cel de-al doilea meci din grupele Mondialului din Japonia. Cristina Neagu a fost „arma letală” a selecționatei noastre.

Naționala feminină de handbal a României a bifat prima victorie la turneul final din Japonia. Astăzi, elevele lui Tomas Ryde au dispus de reprezentativa Senegalului, scor 29-24, în cel de-al doilea meci din Grupa C.

Umilite în meciul de debut de la Mondialul nipon, de Spania, scor 16-31, „tricolorele” s-au revanșat, ieri, în fața africancelor, meci în care Cristina Neagu a „mitraliat” poarta adversă de 13 ori (6 reușite în duelul cu Spania) Cristina a punctat din mai toate pozițiile, dar a dus meciul la bun sfârșit cu gheață la genunchi. „Ne așteptam să fie un meci foarte greu. Din punct de vedere psihic era foarte important să ne revenim. Nu e ușor să treci peste un meci ca cel cu Spania. Ieri, Senegal a jucat foarte bine cu Muntenegru. Sunt fericită, că am câștigat un meci de luptă. Destul de rar am pierdut de Ziua Națională a României și sunt foarte fericită.

Nu contează cele 13 goluri, contează că am învins azi. Eu voi da tot ce am mai bun atâta timp cât sunt pe teren. Momentan îmi lipsește pregătirea, dar mă bucur că am putut să le ajut pe fete. Pentru noi important e să câștigăm următorul meci.

La mulți ani, români! La mulți ani, România! Și sper că v-am făcut un cadou frumos de Ziua Națională”, a declarat Neagu la finalul jocului, pentru GSP.ro.

Pentru naționala noastră urmează o scurtă pauză. Marți, 3 decembrie, „tricolorele” vor întâlni reprezentativa Kazahstanului (ora 12). Apoi, urmează confruntările cu Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).