Așa cum s-a întâmplat după rușinea cu Polonia (scor 0-3). Puși în situația de a pleca spre Rusia, pentru amicalul de la Groznîi, mai mulți internaționali s-au învoit și au plecat către casă. Este vorba despre Alex Chipciu, Nicușor Stanciu, Ciprian Tătărușanu, Claudiu Keșeru, Vlad Chiricheș, Cosmin Moți, Ovidiu Hoban. Din acest grup de șapte fotbaliști, singurul care a avut argumente solide pentru a lipsi din Rusia a fost Vlad Chiricheș. Fundașul lui Napoli a devenit tată și a vrut să fie alături de familie. Absența celorlalți fotbaliști nu se justifică și a fost girată de selecționerul Christoph Daum. În plus, Andrei Ivan, Alexandru Maxim și Romario Benzar s-au accidentat și au fost scutiți și ei de deplasarea la Groznîi. Surse din anturajul naționalei afirmă pentru evz că primii doi jucătorii s-au dat loviți și sunt supărați pentru că nu au avut șansa de a evoilua împotriva polonezilor, iar Benzar a fost cu moralul la pământ după evoluția dezastruoasă avută înn defensive naționalei, contra „leșilor”.

Florin Prunea președintele echipei CSM Poli Iași, a spus că forfaitul declarat de cei 10 fotbaliști este nemaivăzut la acest nivel. „Este fără precedent. Nu s-a mai pomenit să învoiești jucători, înaintea unei partide cu dată oficială din calendarul UEFA”. Marius Șumudică, tehnicianul Astrei Giurgiu, crede că jucătorii „accidentați” ar fi fost apți. „Eu sunt curios, spre exemplu, dacă Andrei Ivan va începe duminică jocul cu mine”.

Un episod asemănător s-a petrecut în 2011, atunci când echipa națională a jucat un meci amical, la Sao Paulo, contra Braziliei. Partida a fost ultima disputată de Ronaldo, iar câțiva „tricolori” au preferat să intre în vacanță mai devreme și să numai bată drumul până în „Țara Cafelei”. Adrian Mutu, Cristi Săpunaru și Răzvan Raț au fost învoiți de Răzvan Lucescu, selecționer care la acea vreme abia își dăduse demisia. Mai mult, Gabi Tamaș nu s-a trezit la timp și a pierdut avionul. Naționala s-a prezentat rușinos la meciul cu Brazilia (scor 0-1), fiind pregătită de „secundul” Ștefan Iovan și Emil Sănoi, selecționerul reprezentativei de tineret.

Un capitol aparte de indiferență față de echipa națională a fost scris de Ștefan Radu. Jucătorul celor de la Lazio Roma s-a retras de la prima reprezentativă, deși evoluează constant în Serie A și mai poartă pe braț și banderola de căpitan al lazialilor.