Echipa națională de fotbal traversează una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu. România a învins, marți seară, pe teren propriu, reprezentativa Danemarcei, scor 2-0, și a confirmat astfel forma excelentă din preliminariile CE din 2016.

„O mare șansă de a juca la un turneu final”

Partida cu nordicii a fost cadrul perfect pentru ca atacantul Claudiu Keșeru să iasă la rampă. Ignorat de Victor Pițurcă, fostul selecționer, stelistul a început meciul cu Danemarca din primul minut și a înscris de două ori (53 și 58).

„Trebuie să continuăm evoluțiile foarte bune de până acum și să ne calificăm la Euro 2016. Avem o șansă mare de a juca la un turneu final”, a spus Keșeru. Interesant este că naționala a câștigat ultimele trei jocuri cu același scor 2-0. În fiecare meci, câte un jucător a reușit „o dublă”: Bogdan Stancu împotriva Finlandei, Paul Papp, contra Irlandei de Nord și Claudiu Keșeru cu Danemarca.

Ascensiune în ierarhia mondială

Forma excelentă a naționalei se reflectă și în clasamentul FIFA, acolo unde România a urcat pe poziția a 15-a. Toate celelalte reprezentative aflate în acest moment în fața „tricolorilor” au participat la Campionatul Mondial desfășurat în această vară în Brazilia.

15 este locul pe care-l ocupă echipa națională în clasamentul FIFA

Doar un meci pierdut în 2014

Naționala a început foarte bine acest an și a reușit un rezultat onorant: 0-0, acasă, contra Argentinei, națională care în vară a jucat finala CM din Brazilia. Sub comanda lui Victor Pițurcă, „tricolorii” au învins Albania, într-un joc amical (scor 1-0), dar au pierdut cu Algeria (scor 1-2), națională ce a participat la CM și a ajuns în „optimi”. În toamnă, România a funcționat aproape perfect în preliminariile CE: 1-0 în deplasare cu Grecia, 1-1 acasă cu Ungaria, 2-0 în deplasare cu Ungaria și 2-0 acasă cu Irlanda de Nord.