Evenimentul Zilei > Actualitate > Naşterea de copii este cauza principală a creşterii încălzirii globale
Naşterea de copii este cauza principală a creşterii încălzirii globale

Naşterea de copii este cauza principală a creşterii încălzirii globale

Pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon şi pentru a lupta împotriva încălzirii globale trebuie să alegem: un regim alimentar vegetarian, să evităm călătoria cu avionul, să renunţăm la maşină şi să facem mai puţini copii, se arată într-un studiu publicat de revista Environmental Research Letters.

Cercetătorii din Suedia au ajuns la concluzia că a avea mai puţin copii este de departe măsura cea mai eficientă pentru combaterea încălzirii globale. Dacă decidem să avem cu un copil mai puţin vom reduce amprenta individuală de CO2 cu 58, 6 tone pe an.

Dacă vom renunţa la maşină evităm emiterea a 2,4 tone de dioxid de carbon pe an, iar dacă optăm pentru o alimentaţie fără carne permite scăderea emisiilor de CO2 cu 0,8 tone anual.

Totodată, evitarea călătoriei cu avionul contribuie la reducerea cu 1,6 tone de CO2 pe călătorie, sunt de părere autorii documentului.

Ei au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat 39 de studii publicate în reviste ştiinţifice şi rapoarte guvernamentale care analizează reducerea amprenetei de carbon prin alegerea modului de viaţă.

Oamenii de ştiinţă au mai analizat şi măsurile de luptă împotriva încălzirii globale recomandate de autorităţile publice din Canada, SUA, Australia şi Europa şi au constatat că acestea produc reduceri nesemnificative ale emisiilor de CO2.