Năstase, gata pentru Cotroceni

Năstase, gata pentru Cotroceni

Deputatul PSD Adrian Năstase, fost premier al României între 2000 şi 2004, a declarat astăzi că este pregătit pentru a candida la alegerile prezidenţiale, în cazul în care partidul din care face parte îl va propune.

"Nu mi-aş da demisia din partid pentru a candida independent. Nu cred în şansa unui candidat independent la prezidenţiale, ţinând seama de experienţa mea. Se pot întâmpla nenumărate lucruri în sectiile de vot ", a spus Năstase, într-o conferinţă de presă susţinută în oraşul prahovean Ploieşti.

În partid, Năstase este preşedintele Consiliului Naţional al social-democraţilor. El a adăugat că partidul său nu a luat încă "nicio decizie". Deputatul a identificat şi o posibilă maladie care paşte PSD-ul. "Partidul este împărţit între sentimentele fraterne faţă de PD-L, un respect din ce in ce mai puternic faţă de Traian Basescu şi, pe cealaltă linie, sunt cei care au sentimentul că partidul se topeşte în PDL" - Adrian Năstase

Năstase a atenţionat că, în cazul în care PSD rămâne alături de PDL, şansele unui candidat social-democrat în faţa lui Traian Băsescu sunt considerabil reduse. Năstase a completat că nu se teme de preşedintele actual, susţinând că se "bate" cu el de patru ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicio şansă pentru Oprescu şi Geoană

În opinia sa, cel mai bun candidat anti-Băsescu ar fi el însuşi. „Este nevoie de cineva care să-l cunoască pe Băsescu, să fie motivat să se bată cu Băsescu”, şi-a etalat Năstase atuurile. El susţine că bătălia se va da în turul doi între opţiunile pro şi contra actualului preşedinte.

Din acest motiv, susţine Năstase, avantajul său faţă de Geoană este acela că reuşeşte să adune şi voturile electoratului liberal, în timp ce preşedintele PSD nu poate acest lucru. De asemenea, el nu dă nicio şansă eventualei candidaturi independente a lui Sorin Oprescu. „La nivel de ţară e imposibil ca un independent să reuşească”, spune el, motivând că un independent nu se poate proteja de fraudele din secţiile de vot. (Florin Ciornei)

CITIŢI ŞI: Năstase îi cere PSD-ului să iasă de la guvernare

Năstase îşi bagă ”pulimea” în vocabular