Evenimentul Zilei > Actualitate > NASA a publicat un video cu șoarecii care au fost expediați la Stația Spațială Internațională. Comportamentul lor i-a şocat pe cercetători. Video în articol
NASA a publicat un video cu șoarecii care au fost expediați la Stația Spațială Internațională. Comportamentul lor i-a şocat pe cercetători. Video în articol

NASA a publicat un video cu șoarecii care au fost expediați la Stația Spațială Internațională. Comportamentul lor i-a şocat pe cercetători. Video în articol

În ciuda faptului că mulți oameni cred că șoarecii sunt doar nişte rozătoare cu puțină inteligență, în video vedem că s-au adaptat foarte repede la zborul spațial. Rozătoarele au învățat imediat cum să se descurce cu microgravitatea. Ei fac tot ce ar face un șoarece normal, cum ar fi hrănirea, îngrijirea și interacțiunea cu ceilalţi șoareci.

Pe întreaga durată a zborului experimental spațial, șoarecii au învățat să se propulseze, ceea ce este destul de remarcabil, deoarece nu au experimentat niciodată înainte de a fi trimişi în spaţiu, spun cercetătorii.

Rozătoarele pe care oamenii de știință le-au trimis la bordul Stației Spațiale Internaționale au fost doar de sex feminin în vârstă de 16 până la 32 de săptămâni. O dată ajuns în spațiu, animalele au petrecut un total de 37 de zile în microgravitate. 

Şoarecii au trăit în habitatul lor pe durata experimentului, o cușcă special concepută pentru experiment. Acest lucru a permis studierea modului în care spațiul și microgravitatea afectează organismele biologice care au asemănări cu sistemele corpului uman. La sfârșitul studiului, s-a concluzionat că toți șoarecii s-au comportat normal și s-au aflat într-o stare excelentă de sănătate atunci când s-au întors pe Pământ.

În video veţi vedea modul în care soarecii s-au adaptat la noul lor mediu si au reusit să supravieţuiască tuturor încercărilor la care au fost supuşi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: