Evenimentul Zilei > Actualitate > NASA invită internauţii să posteze imagini cu locurile preferate: Există 1.800 de planete cunoscute, dar niciuna nu este ca Terra!
NASA invită internauţii să posteze imagini cu locurile preferate: Există 1.800 de planete cunoscute, dar niciuna nu este ca Terra!

NASA invită internauţii să posteze imagini cu locurile preferate: Există 1.800 de planete cunoscute, dar niciuna nu este ca Terra!

Agenţia spaţială americană a lansat, miercuri, de Ziua Internaţională a Pământului, o campanie în care invită internauţii să posteze pe reţelele sociale fotografii şi filmuleţe din locurile preferate din lume, folosind hashtag-ul #NoPlaceLikeHome.

"Noi, la NASA, explorăm multe planete şi sunt multe locuri pe care le putem iubi: munţii de pe Marte, inelele lui Saturn (..). Dar astăzi (nr. 22 aprilie) este Ziua Pământului, aşa încât haideţi să explorăm şi planeta pe care locuim!", scrie NASA pe site.

În acelaşi mesaj NASA atrage atenţia că "există 1.800 de planete cunoscute dincolo de sistemul solar, dar niciuna nu este ca Terra".

În următoarele două săptămâni, agenţia va posta pe Twitter, Vine, Instagram, Facebook – tot sub hashtag-ul #NoPlaceLikeHome – imagini ale Pământului obţinute cu ajutorul sateliţilor, în timpul misiunilor spaţiale sau realizate chiar de unii dintre cercetătorii săi. Iar publicul este îndemnat să procedeze la fel cu fotografii sau filme care să răspundă întrebării "Care este locul meu preferat de pe Pământ?".

La finalul campaniei, NASA va selecţiona cele mai reuşite materiale şi va realiza un video consacrat zilei de 22 aprilie, în care se serbează planeta pe care peste şapte miliarde de oameni o numesc "acasă", relatează Agerpres.