Evenimentul Zilei > International > NAŞA COCAINEI a avut un FINAL VIOLENT. ASASINII N-AU EZITAT nicio secundă. Producătorii de la Hollywood au preluat cazul
NAŞA COCAINEI a avut un FINAL VIOLENT. ASASINII N-AU EZITAT nicio secundă. Producătorii de la Hollywood au preluat cazul

NAŞA COCAINEI a avut un FINAL VIOLENT. ASASINII N-AU EZITAT nicio secundă. Producătorii de la Hollywood au preluat cazul

Mărire și decădere. Un imperiu ridicat la rang de putere prin violență, droguri, crime. O viață care, cu siguranță, bate orice film, indiferent de subiect. Nu a avut concurență și nu și-a arătat niciodată slăbiciunile. Ar fi însemnat să se predea. A ordonat moartea a sute de oameni. A supraviețuit miraculos mai multor tentative de asasinat. A fentat, nu de puține ori, justiția și autoritățile americane. A fost subiect de film și i s-au dedicat cântece. Și-a găsit sfârșitul într-un mod previzbil ținând cont de viața tumultoasă și periculoasă pe care a ales să o trăiască. În lumea criminalităţii mondiale, Griselda a fost o regină...

Unul dintre cei mai mari traficanti de cocaina din lume, Griselda Blanco, în vârstă de 69 de ani, cunoscută sub numele de “bunica cocainei”, a fost ucisă de un motociclist in Medellin, Columbia în anul 2012. A fost una dintre conducătorii de top din războiul drogurilor din Miami din anii `70 și `80 și unul dintre cei mai bogați traficanți de droguri din Statele Unite, în ciuda competiției acerbe dintre traficanții de marijuana și cei de cocaină.

Viață periculoasă, viață de film!

Atât de interesantă și de frapantă a fost viața ei, încât cu șapte luni înainte de uciderea ei din septembrie 2012, Blanco a făcut o înțelegere cu o companie de producție de la Hollywood pentru a-și spune povestea, potrivit www.thesun.co.uk.

Ctherine Zeta-Jones, de la divă la traficată de droguri…în film!

În 2014, faimoasa actriță Catherine Zeta- Jones,  afăcut o incursiune în universul întunecat al traficului de droguri, interpretând-o pe Griselda Blanco, renumita traficantă din Columbia, în filmul "The Godmother".

"E ceva fantastic despre cum a fost șefă într-o lume periculoasă", a spus actrița care interpretarea acestui rol a reprezentat o schimbare majoră.

Vorbind despre transformarea ei pentru a juca regina de cocaină de 5ft, actrita a adăugat: "Am câștigat greutate, am fost încurcat. Dacă aș avea bile, i-aș fi luat din când în când. Voiam să o las pe toți să iasă. Credea că era frumoasă. Ea a fost starul de film care a jucat în propriul ei film. Nu a dat-o.

Cine a fost Griselda Blanco, Văduva Neagră din Cartagena

Născută pe data de 15 februarie 1943 în Columbia, cea care avea să fie cunoscută ulterior sub nume precum Naşa Drogurilor, Regina Narco-Traficanşilor, La Madrina, Văduva Neagră din Cartagena, a fost reposnabilă pentru mai mult de 300 de execuţii la comandă în perioada când era stăpâna traficului de droguri dinspre Columbia spre New York, Miami şi California. Născută în Cartagena, o localitate din nord-estul Columbiei, Griselda şi mama ei, Ana Lucia Restrepo s-au mutat în oraşul Medellin, pe când Griselda avea doar trei ani.

Blanco a petrecut aproape 20 de ani în inchisoare în SUA pentru trafic de droguri si pentru trei crime, inainte de a fi deportata in Columbia, in 2004. In timp ce se afla in orasul ei natal din Columbia, intr-o bacanie, doi motociclisti s-au indreptat spre ea, iar unul a impuscat-o in cap de doua ori, potrivit Herald, scria la acea vreme, ziarul El Colombiano.

De asemenea, trei dintre fostii sai soti au fost ucisi in urma unor conflicte violente, din cauza drogurilor. De altfel, unul dintre fii sai a fost botezat cu numele de Michael Corleone, asemenea personajului din celebrul film “The Godfather”.

După uciderea acesteia, familia Griseldei a povestit ca femeia taiase toate legaturile cu crima organizata de cand se intorsese acasa.

Blanco a fost printre primii traficanti de droguri care a extins aceasta afacere la nivel mondial, pe ruta SUA-Columbia, si a infiintat multe trasee de distributie care sunt folosite si acum de cartelul Medellin, inclusiv dupa incarcerarea ei in 1985, potrivit BBC.

Și Jennifer Lopez, în rolul unei celebre traficante de droguri…

În 2016, cântăreaţa şi actriţa americană Jennifer Lopez, în vârstă de 47 de ani, a interpretat rolul unei celebre traficante de droguri, Griselda Blanco, supranumită „Naşa cocainei“, într-un lungmetraj produs de HBO.

Mărirea și decăderea unui imperiu…

Citeste mai mult: adev.ro/obqykr

Filmul se concentrează pe ascensiunea şi prăbuşirea „imperiului“ condus de renumita Griselda Blanco, considerată cea mai influentă femeie din cartelul drogurilor din toate timpurile, după cum scrie „The Hollywood Reporter“.

Despre Griselda se spunea că făcea trafic cu 300 de kilograme de cocaină pe lună. Cunoscută şi sub denumirile de „La Madrina“, „Văduva neagră“ şi „Regina traficului de narcotice“, Griselda Blanco a fost arestată în 1985 şi condamnată la aproape 20 de ani de închisoare, însă a continuat să îşi conducă afacerile cu cocaină din spatele gratiilor.

A fost eliberată în 2004 şi deportată în Columbia, unde a fost împuşcată mortal, în Medellin, pe 3 septembrie 2012, la vârsta de 69 de ani. Jennifer Lopez s-a bucurat de un mare succes în domeniul televiziunii, în prezent lucrând ca producător executiv la al doilea sezon al serialului „Shades of Blue“, difuzat de NBC. De asemenea, compania de producţie deţinută de Lopez se află şi în spatele apreciatului „The Fosters“, difuzat de Freeform. În ceea ce priveşte HBO, noul lungmetraj vine în contextul în care postul USA Network a avut un succes răsunător odată cu lansarea dramei „Queen of the South“, a cărei poveste este inspirată parţial de cea lui Blanco.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: