NASA, gata să lanseze pe orbită primul Ceas Atomic Deep Space. Este primul ceas atomic care va zbura dincolo de orbita Pământului

NASA, gata să lanseze pe orbită  primul Ceas Atomic Deep Space. Este primul ceas atomic care va zbura dincolo de orbita Pământului

NASA va lansa pe orbita, pe 22 iunie, Ceasul Atomic de aproximativ dimensiunea unui cuptor. A fost construit de laboratorul de propulsie din Pasadena, California. Ceasul Atomic Deep Space va ajuta navele spațiale să navigheze autonom în spațiu.

Nu este mai mare decât un cuptor cu toaster şi va fi testat timp de un an cu scopul de a fi pregătit pentru misiuni viitoare în alte lumi. 

Iată cinci lucruri esențiale despre ceasul Atomic Space Deep Space al NASA:   

Funcționează ca GPS 

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceasul Atomic Deep Space este un frate al ceasurilor atomice pe care le interacționați cu fiecare zi pe telefonul inteligent, GPS-ul. Ceasul Atomic Deep Space este primul ceas atomic conceput pentru a zbura la bordul unei nave spațiale care depășește orbita Pământului, îmbunătățind dramatic procesul.   

Aceasta va ajuta nava să navigheze autonom  

Astăzi, navigăm, spun expereţii de la NASA, în spațiu folosind antenele gigantice de pe Pământ pentru a trimite semnale către nave spațiale, care apoi trimit aceste semnale pe Pământ. Un ceas atomic Deep Space pe o navă spațială simplifică totul, i-ar permite să primească un semnal de pe Pământ și să determine imediat locația sa folosind un sistem de navigație la bord.  

Pierde doar 1 secundă în 9 milioane de ani  

Orice ceas atomic trebuie să fie incredibil de precis pentru a fi folosit pentru acest tip de navigație. În testele la sol, ceasul Atomic Deep Space s-a dovedit a fi de până la 50 de ori mai stabil decât ceasurile atomice de pe sateliții GPS. Dacă misiunea poate dovedi această stabilitate în spațiu, va fi unul dintre cele mai precise ceasuri din univers.  

Menține timpul exact folosind ionii de mercur  

Ceasul Atomic Deep Space utilizează ioni de mercur - mai puțini decât cantitatea de obicei găsită în două cutii cu ton. Utilizarea unui dispozitiv intern pentru controlul ionilor face ca acesta să fie mai puțin vulnerabil la forțele externe.  

Acesta va lansa pe o racheta SpaceX Falcon Heavy  

Ceasul Atomic Deep Space va zbura cu racheta SpaceX Falcon Heavy. Lansarea va avea loc în data de 22 iunie 2019, la 20:30 PDT (11:30 pm EDT) de la Centrul Spațial Kennedy din Florida și va fi transmisă în direct.