Evenimentul Zilei > Actualitate > NASA avertizează: Datele publice arată că rata de IMPACT a asteroizilor pe PĂMÂNT s-a TRIPLAT
NASA avertizează: Datele publice arată că rata de IMPACT a asteroizilor pe PĂMÂNT s-a TRIPLAT

NASA avertizează: Datele publice arată că rata de IMPACT a asteroizilor pe PĂMÂNT s-a TRIPLAT

Pământul poate fi bombardat cu o serie de asteroizi cu potențial apocaliptic, au arătat datele NASA. Spațiul, cu doze de radiații mortale, temperaturi de îngheț și presiuni inimaginabile, este un pericol şi pentru Pământ. În acest context, specialiştii de la NASA confirmă faptul că pericolul extraterestru există şi s-a triplat.

Astăzi, datele publicate de agenția spațială a NASA din SUA au arătat că rata de impact a asteroizilor crește. Fenomenele, încă rare, ar putea, datorită impactului asteroizilor să pulverizeze planeta.

Unul dintre oamenii de știință implicați în studiu a explicat exclusiv modul în care au calculat creșterea coliziunilor. Dr. Gernon, profesor de Științe ale Pământului la Universitatea din Southampton, a declarat: "Luna este vecinul nostru cel mai apropiat și este afectată de aceeași populație de asteroizi". "Din acest motiv permite o realizare clară a impactului, spre deosebire de Pământ, care este afectat de eroziunea și tectonica plăcilor care distrug craterele de impact". "Am reușit să folosim probele colectate de astronauții NASA în timpul misiunilor Apollo, până în prezent". "Și am reușit să folosim aceste date pentru a calibra o nouă tehnică de datare a craterului folosind măsurători efectuate pe orbiterul de recunoaștere lunar al NASA" a declarat profesorul.

Dr. Gernon spune că  centura de asteroizi a sistemului nostru solar este cea mai probabilă explicație pentru triplarea numărului de impacturi care au lovit Pământul și Luna.

El a spus: "În centura de asteroizi, undeva între Marte și Jupiter, unele dintre aceste roci spațioase se ciocnesc uneori". "Dezintegrarea unuia sau mai multor asteroizi poate genera multe fragmente care, în timp, pot fi împinse înapoi pe Pământ". "E un fel de maree în creștere".

Dr. Gernon încearcă totuși să sublinieze că impacturile apocaliptice pe Pământ sunt rare, chiar dacă probabilitatea este dublată sau triplată, spune el: "Nu este nevoie să vă faceți griji în legătură cu această creștere".

În plus, NASA are un program dedicat monitorizării obiectelor apropiate de Pământ (NEO). Toate resturile din spațiu potențial periculoase pentru Pământ sunt monitorizate și de Departamentul al Apărării al SUA  care colaborează cu NASA.

Dr. Gernon, de la Universitatea din Southampton, crede că putem învăța multe despre Pământ analizând Luna, titrează express.