Şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a sugerat că președintele Donald Trump este șantajat de președintele rus Vladimir Putin, în contextul inclupării consilierului personal al prteședintelui american, Roger Stone.

Acesta a fost eliberat, vineri, din detenție, pe cauțiune, suma plătită fiind de 250.000 de solari. Lobbyistul politic fusese arestat în aceeași zi la domiciliul său din Fort Lauderdale, Florida. El este inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidenţială a magnatului şi Rusia. Roger Stone este un prieten vechi al lui Trump, și a fost inculpat de procurorul special Robert Mueller pentru şapte capete de acuzare, printre care fals în declaraţii, încercare de influenţare a unor martori şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale.

Avocatul lui Dolald Trump, Jay Sekulow, a declarat că acuzația "nu susține coluziunea rusească de către Roger Stone sau oricine altcineva". Pe de altă parte, "Așa cum am spus mai devreme, nu există nici o circumstanță în baza căreia voi da mărturie falsă împotriva președintelui și nici nu voi face minciuni pentru a ușura presiunea asupra mea", a spus Stone, la tribunal. De asemeena, președintele american, a spus, într-un tweet de sâmbătă,  că dacă Stone a fost acuzat că a mințit Congresului, și atunci "ce-i cu minciuna ofițeriilor de vârf din poliție și a oficiali lor de securitate națională din era Obama”.

În acest context, Pelosi a declarat, conform Daily Mail: "Rechizitoriul lui Roger Stone arată clar că a existat o încercare deliberată și coordonată de către oficialii de top ai campaniei Trump de a influența alegerile din 2016 și de a submina voința poporului american". "Este uimitor faptul că președintele a ales să se înconjoare cu oameni care au încălcat integritatea democrației noastre și au mințit FBI și Congresul despre asta", a continuat ea, conform aceleiași surse.

 

Pelosi a  continuat că întrebarea care apare e inevitabilă: ”ce are Putin cu președintele, politic, personal sau financiar?"

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: