Inițial, Europeanul ar fi trebuit să aibă loc la București, însă autoritățile nu au putut duce la bun sfârșit construirea noii Săli Polivalente. Salvarea României de a nu pierde găzduirea turneului final a venit de Cluj, oraș ce se laudă și cu o Sală Polivalentă ultra-modernă. Astfel, Cluj Napoca va găzdui în acest an și Campionatul European de gimnastică (19-23 aprilie), dar și cel de bachet, care va avea loc în această toamnă. „Ce ţine de noi, în mare parte, e rezolvat. O să vină oficialii de la federaţie pe 26 februarie să discutăm ultimele detalii. O să avem o rundă de discuţii şi cu autorităţile privind securitatea, pentru a începe să ne organizăm şi din acest punct de vedere. E un eveniment de amploare. Al doilea eveniment de amploare al anului, pe care îl va organiza România, în acest an, după Campionatul European de baschet. Suntem singura sală din Europa care va organiza două europene şi suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem, a spus Ionuţ Rusu, directorul general al Sălii Polivalente din Cluj Napoca.

La Europeanul de Gimnastică vor lua parte cei mai buni „tricolori” ai momentului, precum Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Marian Drăgulescu sau Andrei Muntean.

Nadia Comăneci şi soţul ei, Bart Conner, vor fi prezenți la acest eveniment sportiv, cei doi fiind și organizatori ai acestui European. „Va veni şi Nadia Comăneci, alături de soţul ei şi se va implica în organizarea evenimentului. Sperăm ca organizarea acestui Campionat European să fie un punct zero şi pentru gimnastica noastră şi să reajungem să câştigăm din nou medalii la turneele finale de gimnastică”, a spus Ionuţ Rusu.

„Am fost deosebit de entuziasmată şi foarte bucuroasă când am primit această veste. Pentru toţi românii, această alegere este o magnifică oportunitate de celebra a 60-a aniversare a primului Campionat European feminin, care a avut loc în 1957, la Bucureşti. Pentru mine, 2017 va reprezenta, de asemenea, a 40-a aniversare de la a doua victorie la individual compus la Campionatele Europene de la Praga. Mă angajez cu toate forţele pentru ca aceste Europene să fie cele mai bune”, a declarat Nadia Comăneci, potrivit ProSport.

 

Te-ar putea interesa și: