Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nadia Comăneci, poziție fermă față de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Nadia Comăneci, poziție fermă față de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Nadia Comăneci, poziție fermă față de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate mai mult ca sigur cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus, deși guvernul nipon dorea ca în toamnă, cel târziu, să aibă loc marele eveniment sportiv. Nadia Comăneci a oferit prima reacție în acest context.

Nadia Comăneci, prima gimnastă din istoria Jocurilor Olimpice care a primit nota perfectă, a salutat decizia privind amânarea JO din această vară.

A fost cea mai bună decizie, singura care se putea lua în acest moment când lumea întreagă trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei COVID-19.

Jocurile Olimpice sunt așteptate de toți sportivii. Este competiția la care visează toți marii sportivi. O dată la patru ani își pot dovedi supremația la nivel mondial. Și este pentru prima dată când s-a pus problema amânării Jocurilor Olimpice, pe timp de pace. Au mai fost doar trei momente în care Jocurile Olimpice de vară au fost anulate chiar, dar doar din cauza celor două războaie mondiale.

Cred că au luat în considerare și faptul că mulți sportivi calificați la Jocurile Olimpice nu se mai pot antrena în această perioadă și că, probabil, mulți nici nu ar mai fi putut participa, ceea ce ar fi fost trist cu adevărat. Deja existau țări care nu doar că solicitaseră amânarea Jocurilor Olimpice, dar anunțaseră ferm că nu își vor trimite sportivii la Olimpiadă.

Trecem toți printr-o perioadă foarte grea. Lumea sportului în general a fost dată cu totul peste cap, cu toate competițiile anulate, nu doar Jocurile Olimpice. Dar am încredere că vom trece cu bine peste aceste vremuri tulburi și că va veni din nou ziua în care ne vom bucura de sport, de performanță, de medalii și campioni. Cu siguranță sportivii vor găsi soluții să se mențină în formă și în această perioadă în care nu au acces la sălile de antrenament și vor reveni în forță imediat ce lumea întreagă va fi din nou ca înainte. Deocamdată trebuie să avem toți grijă de noi, de familiile noastre, de copii și bunici, să stăm în casă, să respectăm recomandările specialiștilor, să luptăm împreună pentru stoparea răspândirii acestui virus nemilos”, a declarat Nadia Comăneci, potrivit sportghid.ro.