Evenimentul Zilei > Actualitate > Nadia Comăneci împlinește, astăzi, 56 de ani. Cum va marca momentul „Zeița de la Montreal”
Nadia Comăneci împlinește, astăzi, 56 de ani. Cum va marca momentul „Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci împlinește, astăzi, 56 de ani. Cum va marca momentul „Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci, cea mai importantă gimnastă din istorie, împlinește, astăzi, 56 de ani, și va sărbători în familie, la Los Angeles.

Nadia Comăneci sărbătorește, astăzi, împlinirea a 56 de ani. „Zeița de la Montreal”, deținătoare a cinci titluri olimpice, se află la Los Angeles. Nadia va marca evenimentul alături de Bart Conner, soțul ei, dar și de fiul Dylan. „Ne vom bucura de câteva zile la plajă, iar eu voi mereg la shopping”, a spus Nadia pentru „Libertatea”.

Descoperită de Bela Karolyi, la vârsta de 6 ani, sportiva din Onești a scris istorie după ce a devenit prima gimnastă care a fost notată cu „10”. Evenimentul s-a petrecut la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, după o evoluție perfectă la paralele. Tot la acea competiție, românca a mai obținut alte șase note de „10” și a câștigat trei medalii de aur: la individual compus, bârnă şi paralele. De atunci, Nadia a fost cunoscută și cu supranumele de „Zeița de la Montreal”.  

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: