Rafael Nadal, moment de impas în carieră: „Nu sunt pregătit”

Rafael Nadal, moment de impas în carieră: „Nu sunt pregătit” Rafael Nadal. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cunoscutul jucător spaniol și-a amânat revenirea în circuit. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc la turneul ATP de la Doha, Qatar. Cu toate acestea, Nadal rămâne pe margine din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Rafael Nadal a revenit pe teren la începutul acestui an, în turneul de la Brisbane. In cadrul competiției respective, spaniolul a ajuns până în faza sferturilor de finală. În urma înfrângerii în fața australianului Thompson, fostul lider mondial a anunțat forfait pentru Australian Open. Totuși, acesta a dat asigurări că se va pregăti pentru turneul de la Las Vegas și Indian Wells.

Rafael Nadal, forfait din cauza unei accidentări

Jucătorul spaniol a fost victima unei microrupturi musculare suferite pe 5 ianuarie, la Brisbane. Din cauza problemelor medicale ivite, Nadal  a declarat forfait pentru turneul ATP 250 de la Doha.

Astfel, cu toate că era deja înscris în competiție, reprezentația sa fiind așteptată de milioane de fani, Nadal nu va pleca la Doha.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mi-ar fi plăcut să joc la Doha. Din păcate, nu sunt pregătit să revin în competiţie. Îmi focalizez toată munca pentru a fi pregătit pentru turneul demonstrativ de la Las Vegas şi pentru incredibilul turneu de la Indian Wells", a scris acesta într-un mesaj postat pe reţeaua X.

Rafael Nadal, moment de impas în carieră: „Nu sunt pregătit”

Nadal. Sursa: Arhiva EVZ

A luat decizia în ultimul moment

Recent, campionul iberic  declarase  că va lua o decizie  "în ultimul moment", vizavi de participarea la competiţia din capitala Qatarului. Șirul speculațiilor legate de absența lui Nadal de la Doha au început să curgă încă de atunci. O parte dintre fani susțineau că acesta ar miza, de fapt, pe  turneul Masters 1.000 ATP de la Indian Wells.

„Acest lucru va fi foarte corect pentru Doha. Am avut un oarecare disconfort în ultimele săptămâni şi sunt puţin limitat. În această etapă a carierei mele, fiecare eşec are repercusiuni enorme asupra tenisului şi fizicului, dar şi pe plan psihologic", a adăugat spaniolul.

Rafael Nadal, moment de impas în carieră: „Nu sunt pregătit”

Nadal. Sursa foto: Facebook

Nadal, parcurs dificil în ultimul an

În urmă cu aproape un an, campionul iberic a suferit o accidentare la şold,  în turul secund la Australian Open 2023. În urma acesteia, Nadal a trecut prin două intervenţii chirurgicale. Acesta s-a întors pentru scurt timp  în competiţie, cu ocazia turneului de la Brisbane.  În cadrul acestuia, spaniolul s-a accidentat din nou. El a suferit o microruptură musculară, în turul al treilea, motiv pentru care a renunțat să participe la Australian Open 2024.