În România se fac mai greu afaceri decât în Mauritius

În România se fac mai greu afaceri decât în Mauritius

România şi-a menţinut locul în ierarhia statelor unde este cel mai uşor să faci afaceri, fiind a 72 -a din 185 de ţări analizate în "Raportul Doing Business 2013", elaborat de Banca Mondială (BM) şi lansat marţi la Washington.

Potrivit raportului, care măsoară reglementările adoptate în perioada iunie 2011-mai 2012, România a făcut mai uşoară începerea unei afaceri prin reducerea timpului cerut pentru obţinerea unui certificat de atestare fiscală de la agenţia de administrare fiscală. De asemenea România şi-a consolidat cadrul legal pentru tranzacţii garantate permiţând extinderea automată a garanţiilor reale către produse şi venituri şi înlocuirea garanţiei suplimentare.

În România sunt necesare 10 zile pentru înfiinţarea unei companii, ţara noastră situându-se pe locul 68 după criteriul "Începerea unei afaceri". În schimb, la indicatorul "Obţinerea permiselor de construcţie", România se află pe locul 129, la "Obţinerea electricităţii", pe locul 168.

România, pe locul 72 la capitolul "Unde este cel mai uşor să faci afaceri", se situează după ţări precum Malayezia, Thailanda, Mauritius, Arabia Saudită, Armenia, Chile, Africa de Sud, Columbia, Oman, dar înaintea unor state precum Italia, Grecia, Republica Moldova, Croaţia, Albania, Serbia, China.

Ne puteți urmări și pe Google News