Evenimentul Zilei > Actualitate > MySpace, scandal sexual
MySpace, scandal sexual

MySpace, scandal sexual

Compania care detine renumita comunitate online Myspace, News Corporation, a fost data in judecata de familiile a patru minore, pentru neglijenta, informeaza Irish Examiner.

Patru familii din New York, Texas, Pennsylvania si Carolina de Sud, au dat in judecata compania, dupa ce fetele lor, minore, au fost abuzate sexual de barbati pe care i-au cunoscut prin intermediul MySpace.

Procesul a fost intiat la un tribunal din Los Angeles.

MySpace a mai avut parte de procese asemanatoare. Anul trecut, parintii unei fete de 14 ani au dat in judecata compania pentru neglijenta.Fata a fost abuzata sexual de un utilizator de 19 ani.

In aprilie 2006, MySpace a angajat un fost procuror american sa se ocupe cu securitatea site-ului, pentru a proteja utilizatorii minori.

Una din masurile de siguranta prevedea ca utilizatorii  majori sa nu poata contacta minori decat daca le stiu adresa de email.

Fetele implicate in cazul procesului din Los Angeles aveau intre 14 si 15 ani. Varsta minima necesara pentru a crea un cont de utilizator pe Myspace este de 14 ani.

"MySpace a asteptat mult prea mult inainte de a constitui masuri de siguranta pentru utilizatorii sai minori", a spus unul din avocatii celor patru familii.

"Sa speram ca daunele pe care le vor avea de pe urma procesului vor preveni ca asta sa se intample unui alt copil", a adaugat el.

Reprezentantii MySpace au declarat ca de-a lungul timpului au construit o serie de masuri de protectie menite sa previna incidentele de acest fel.

"MySpace este un lider in ceea ce priveste siguranta pe internet.Utilizatorii au mai multe unelte prin care isi pot asigura  confidentialitatea datelor", a declarat Hemanshu Nigam, seful departamentului de securitate din cadrul comunitatii online MySpace.

Una din aceste masuri de securitate prevede ca parintii sa poata accesa anumite sectiuni din paginile copiilor lor. Aceasta este prevazuta sa fie data in folosinta in vara acestui an.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News