Mutu şi prietenii lui, interlopii

Mutu şi prietenii lui, interlopii

"Briliantul" şi-a adăugat la lista de amici un alt nume controversat: Nuredin Beinur. Anturajul periculos în care se învârte poate fi o explicaţie plauzibilă pentru desele sale ieşiri în decor.

Scandalurile nu îi dau pace lui Adrian Mutu. Când lucrurile păreau să reintre pe drumul cel bun pentru atacantul Fiorentinei, care a început să joace din nou în Serie A după certurile cu conducătorii formaţiei toscane, Mutu şi-a văzut din nou reputaţia pătată.

Potrivit unor stenograme publicate ieri de ziarul "Adevărul", din anturajul dubios al "Briliantului" face parte şi cunoscutul Nuredin Beinur, liderul celui mai temut clan al lumii interlope din Constanţa.

În cadrul unei interceptări telefonice de pe 12 mai 2010 realizată de SRI, care a fost depusă la dosarul lui Nuredin Beinur, fotbalistul român se arată indignat de faptul că a fost nevoit să achite nota de plată la un restaurant controlat de liderul grupării interlope.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Mutu tratează cu Nuredin termenii oferirii unui interviu în Turcia. Preţul "Briliantului": 50.000 de euro. "Am fost la Aqua, frumos, ţaca-paca, m-au pus oamenii să plătesc", şi-a început Mutu lamentările, adăugând "nu mă duc la tine la restaurant şi, în p... mea, mă pune ăştia să plătesc". Interlopul a încercat să-l îmbuneze, spunându-i: "Păi, mi-ai zis, mă, nebunu’ satului? Te lăsam eu să plăteşti? Băga-mi-aş p... în nota lor, să-mi bag!".

Cine este Nuredin Beinur

Nuredin Beinur, care a fost arestat în octombrie 2010, este acuzat de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi două fapte de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"Stăpânul" sudului litoralului, Beinur s-a impus, în ultimii ani, drept liderul uneia dintre cele mai puternice reţele interlope din România. Influenţa lui Beinur a crescut mult după ce, în vara lui 2001, a fost cununat chiar de Nicu Gheară. Mutu este şi el unul dintre numeroşii fini ai "fostului mare fotbalist" de la Rapid.

"Data trecută m-am ridicat fără să plătesc. M-am făcut de râs, cred, în p... mea." ADRIAN MUTU, fotbalist, în discuţia cu Beinur LEGĂTURI BOLNĂVICIOASE

A fost la un chef organizat de "Bata Kankan"

Nuredin Beinur nu este însă primul om cu "pasiuni" ilegale care este prieten cu atacantul în vârstă de 32 de ani. De-a lungul timpului, Adrian Mutu s-a lăsat înconjurat de personaje cu o reputaţie îndoielnică. Colaborarea cu impresarul fără licenţă "Giovani" Becali, ruptă de ochii lumii în urmă cu câteva săptămâni, pentru a-i îmbuna pe şefii Fiorentinei să-i dea voie să joace din nou în Serie A, i-a adus atacantului mai multe probleme decât beneficii.

"Giovani" corespunde portretului- robot al multora dintre prietenii "Briliantului": a avut multe probleme cu legea. Impresarul fără licenţă nu plăteşte nici el la cârciumile controlate de Beinur.

Din discuţia interlopului cu fotbalistul rezultă că Gigi şi "Giovani" Becali sunt trecuţi "pe caiet" şi nu-şi achită consumaţia.

Petreceri cu interlopi în Serbia

Un episod reprezentativ pentru Mutu şi oamenii pe care-i acceptă de prieteni s-a petrecut în octombrie 2009, la scurt timp după înfrângerea suferită de echipa naţională a României în Serbia, scor 0-5, în preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud. Atunci, Mutu a fugit la Novi Sad, unde a luat parte la o petrecere organizată de Ratko Buturovici, un personaj cu legături puternice în lumea interlopă din Serbia. Supranumit şi "Bata Kankan", controversatul om de afaceri, care este şi preşedintele clubului Vojvodina, a fost arestat în 2008 pentru dare de mită. În urma acestei escapade, "Briliantul" nu a mai fost convocat la naţională.

Anturajul dubios ar putea fi o explicaţie a deselor ieşiri violente ale fotbalistului, care ştie că are "spatele" asigurat. Pe lângă incidentul petrecut la sfârşitul anului trecut, când atacantul l-a bătut pe Racaj Berat, un ospătar albanez la Florenţa, Mutu a mai fost implicat într-un scandal similar în 2006. Atunci, în timp ce se afla în cantonament cu echipa naţională la Constanţa, atacantul român i-a aplicat o corecţie fizică şi unui chelner român, Gigi Grosu.

„Discuţii de acum 2-3 ani!” Adrian Mutu s-a disculpat aseară, după antrenamentul efectuat la Fiorentina. „Briliantul” i-a „îmbrobodit” pe ziariştii italieni, profitând de faptul că aceştia n-au prea multe cunoştinţe despre amiciţia lui cu persoane dubioase din România şi despre insistenţa sa de a disputa meciurile naţionalei la Constanţa, în „fieful” lui Beinur.

„Discuţiile sunt de acum 2-3 ani! Sunt chestiuni amicale, unele de afaceri. N-am nicio legătură cu ceea ce a făcut el”, a precizat piteşteanul. Anchetatorii sunt de altă părere: interceptările au fost făcute pe 12 mai 2010, nicidecum „acum 2-3 ani”.

Nu este prima oară când Mutu minte. Lui, specialiștii consultaţi de EVZ i-au recomandat o terapie, pentru a se vindeca de năravul de a minţi. (Daniel Conţescu)