Evenimentul Zilei > Sport > Mutu nu jubilează după egalul cu Olanda: „Meritam mai mult”
Mutu nu jubilează după egalul cu Olanda: „Meritam mai mult”

Mutu nu jubilează după egalul cu Olanda: „Meritam mai mult”

Tânărul selecţioner al reprezentativei sub 21 de ani a României e mulţumit de evoluţia tricolorilor din prima partidă de la EURO. Mutu îi laudă pe căpitanul Marius Marin şi ceilalţi coechipieri ai săi pentru atitudinea pe care au arătat-o pe gazon, în faţa „Portocalei Mecanice” şi îşi face calculele pentru calificarea în sferturile de finală.

Adi Mutu a prins aripi după rezultatul de egalitate de miercuri seară, cu Olanda. Selecţionerul în vârstă de 42 de ani recunoaşte că batavii au avut o posesie mai bună, mai ales în prima repriză, însă afirmă că tricolorii au gestionat excelent partida şi şi-au creat, în schimb, mai multe ocazii de a marca. „Briliantul” regretă încă ocazia din prelungiri a lui Andrei Ciobanu, a cărui ghiulea trimisă de la marginea careului a fost respinsă, in extremis, de goalkeeper-ul Kjeel Scherpen.

„Foarte puţini ne dădeau vreo şansă de a scoate un punct din acest meci. Cred că, după cum s-a jucat în teren, meritam mai mult. Sper ca şi băieţii să-şi dea seama şi să aibă încredere în valoarea lor. E un rezultat bun, ţinând cont că am plecat cu şansa a doua” a concluzionat Mutu, la sfârşitul confruntării de pe „Bozsik Arena”, din Budapesta.

Disciplina, cuvântul cheie în lotul tricolor

„Briliantul” crede că disciplina de care au dat dovadă elevii săi în duelul de debut de la acest Campionat European poate face diferenţa şi în următoarele două partide din grupă. Mutu e convins că tricolorii pot spera la o accedere în primele opt echipe dacă vor respecta cu stricteţe tactica şi nu vor lăsa spaţii mari de manevră maghiarilor şi nemţilor.

„Am jucători foarte disciplinaţi, muncitori şi ascultători. S-a văzut aceasta şi din poziţionarea pe care au avut-o aceştia pe teren. A fost o poziţionare perfectă. Mi-au plăcut mult atitudinea, dăruinţa şi tupeul de care au dat dovadă băieţii. Pe final, puteam chiar să obţinem victoria” a analizat selecţionerul primei reprezentative desfăşurarea de forţe din bătălia cu trupa din „Ţara Lalelelor”.

Mutu se aşteaptă la o replică tare din partea maghiarilor

Deşi calculele hârtiei o poziţionează pe România în postura de favorită în confruntarea cu Ungaria, Adi Mutu se aşteaptă la un meci foarte echilibrat. Selecţionerul de 42 de ani îşi atenţionează jucătorii şi spune că doar detaliile vor fi cele care vor putea înclina balanţa în favoarea tricolorilor.

„Noi ne-am setat un obiectiv, acela de a ieşi din grupe. Pentru a reuşi, e nevoie să luăm meci cu meci. Nu suntem favoriţi cu Ungaria şi nici nu vreau să mă gândesc la acest aspect. Ungaria are acelaşi nivel cu noi, iar diferenţa va fi făcută de detalii şi de atitudinea jucătorilor” a fost mesajul lui Mutu pentru Andrei Ciobanu şi compania.