Picanteria apare în ediția online a publicației Cyprus Mail care mai informează că femeia pentru care Seif Eldin Mustafa a traversat Mediterana, alături de alți 80 de oameni, se numește Marina, are 51 de ani, și i-a fost cândva soție. Alte publicații scriu că atacatorul și fosta ar avea și copii. Patru, doi băieți și doi fiice. Ministrul cipriot de Externe a lămurit într-un tweet și misterul vârstei pasionalului atacator, care nu e deloc la prima tinerețe, așa cum se vehiculase pe parcursul zilei, ci e un bărbat trecut binișor de prima tinerețe, în vârstă de 59 de ani, care până în 1994 a locuit în Cipru.

Altfel, la bord, nu a fost deloc monotonie: în vreme ce atacatorul își făcea selfieuri cu unul din ostatici, pilotul se conversa cu redactorii de la Reuters cărora le spunea că atacatorul pare cam ”dus cu pluta”.

Seif Eldin Mustafa își mai aducea aminte uneori că, în calitate de atacator de avion, are niște revendicări de formulat și astfel a pretins, printre altele, să vină reprezentanții Uniunii Europene pe aeroportul din Larnaca. A mai cerut să-și vadă fosta soție, să-i fie înmânată o scrisoare și să fie eliberată o deținută dintr-o închisoare din Egipt.

Când au auzit inepțiile debitate de acesta, autorităților din Egipt s-au umplut de nervi și și-au vărsat năduful: ”Ăsta nu e terorist. E un idiot. Teroriștii sunt nebuni dar nu sunt proști. Tipul ăsta e de-a dreptul tâmpit” (ministrul egiptean de Externe).

Când și-a dat seama că niciuna din dorințele lui nu va fi satisfăcută, Mustafa a eliberat și ultimul ostatic iar la 14.40, ora României, a coborât din avionul cu mâinile ridicate și cu centura din carcase de telefoane mobile zdrăngănindu-i la brâu.