Evenimentul Zilei > Monden > A MURIT o legendă a muzicii rock and roll
A MURIT o legendă a muzicii rock and roll

A MURIT o legendă a muzicii rock and roll

O legendă a muzicii rock and roll a murit, sâmbătă la amiază, la vârsta de 90 de ani. Cel puțin una dintre piesele sale - Johnny B. Goode - este cunoscută de toată lumea.

Legenda rock&roll Chuck Berry a murit la vârsta de 90 de ani, potrivit unui raport al poliției din statul american Missouri, anunță BBC. Cântărețul a fost găsit fără suflare sâmbătă la amiază, au anunțat oamenii legii din regiunea St. Charles.

Prince cele mai cunoscute cântece din cariera de peste 70 de ani a lui Chuck Berry se numără Roll Over Beethoven și Johnny B. Goode.

Artistul primise în 1984 premiul Grammy pentru întreaga activitate și a fost unul dintre primii cântăreți incluși în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.

Chuck Berry s-a născut la St. Louis, pe 18 octombrie 1926. A fost cel de-al șaselea copil al unei familii din clasa americană de mijloc. Tatăl său era pastor baptist și muncitor sezonier, iar mama sa era profesoară. A avut o tinerețe zbuciumată, fiind arestat și trimis la școala de corecție în adolescență, după ce a furat o mașină.

După trei ani, a fost eliberat și și-a reluat studiile de muzică. A cântat blues în Johnnie Johnson Trio, a cântat cover-uri, piese originale și cântece hillbilly. A lucrat ca frizer și a cântat în cluburi pentru a-și întreține familia.

Muddy Waters l-a remarcat și, în 1955, a înregistrat primul single, „Maybellene”, care a avut foarte mult succes. Ulterior a scos „Thirty Days”, „No Money Down”, „Roll Over Beethoven”, „School Days”, „Rock and Roll Music”, „Sweet Little Sixteen”, „Carol”, „Johnny B. Goode”, „Little Queen”, „Memphhis Tennessee” și „Back in the USA”.