Evenimentul Zilei > Actualitate > Mureş. Tânăr prins „fumat” la volan
Mureş. Tânăr prins „fumat” la volan

Mureş. Tânăr prins „fumat” la volan

Agenţii din cadrul serviciului de Poliţie Rutieră Târgu Mureş au depistat marţi, 14 ianuarie, în trafic, un tânăr care consumase canabis.

 

Tânărul de 22 de ani a avut o conduită ciudată pe şosea şi a fost oprit de poliţişti. Acesta avea un comportament ciudat. Agenţii au hotărât să îl testeze cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând  valoare pozitivă pentru Marihuana.

Nenumărate studii indică că condusul sub influenţa canabisului este foarte periculos deoarece acesta îţi încetineşte reflexele şi îţi scade vederea perferică. În unele cazuri, drogul cauzează înceţoşarea câmpului vizual.

Poliţiştii profită de acest incident pentru a e amintii oamenilor aceste lucruri: “ afectează capacitate de a conduce şi  diminuează reflexele. În plus,  conducătorul unui vehicul are a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai mult cazuri finalitatea find producera unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat emis de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, relatează zidezi.ro.

Conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.