Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Mumiile ies în stradă: În Egipt se vorbește din nou despre „Blestemul Faraonilor”
Mumiile ies în stradă: În Egipt se vorbește din nou despre „Blestemul Faraonilor”

Mumiile ies în stradă: În Egipt se vorbește din nou despre „Blestemul Faraonilor”

Nu mai puțin de 22 de mumii de regi și regine ale Egiptului Antic vor defila sâmbătă pe străzile capitalei Cairo, într-o paradă fastuoasă.

Care alegorice transportând 22 de mumii de regi și regine ale Egiptului Antic vor forma sâmbătă un cortegiu inedit, cu ocazia unei „parade a faraonilor”.

Cortegiul se va deplasa de la muzeul din Cairo, unde se odihnesc de mai bine de un secol, către noul Muzeu Național al Civilizației Egiptene.

Mumiile vor fi expuse în acest enorm edificiu modern, construit în ultimii ani, în sudul orașului Cairo, care urmează să-și deschidă porțile la jumătatea lunii aprilie, scrie AFP.

Începând cu ora 18, sâmbătă, 22 de mumii regale, dintre care 18 regi și patru regine, se vor înșira în ordine cronologică, fiecare pe un car alegoric, decorat în stil faraonic și purtând numele suveranului respectiv.

Traseul, a cărui parcurgere va dura aproximativ 40 de minute, va fi păzit de un număr mare de forțe de securitate.

Parada va fi deschisă de faraonul Seqenenre Taa (secolul al XVI-lea î.Hr.) din dinastia a 17-a, și va fi închisă de Ramses al IX-lea (secolul al XIII-lea î.Hr.) din a 20-a dinastie.

Mai cunoscuți de marele public, Ramses al II-lea (foto) și Hatshepsut vor face și ei parte din „parada aurită a faraonilor”.

Evenimentul, care va fi acompaniat de performanțe ale unor muzicieni de prestigiu, va fi transmis în direct la televiziune.

Și, totuși, ceea ce ar trebui să fie o mare sărbătoare, i-a determinat pe mulți să vorbească din nou despre „Blestemul Faraonilor”. De ce?

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.