Evenimentul Zilei > Social > Am lăsat în urmă Germania și SUA. Mulți români preferă o vacanță în Maldive
Am lăsat în urmă Germania și SUA. Mulți români preferă o vacanță în Maldive

Am lăsat în urmă Germania și SUA. Mulți români preferă o vacanță în Maldive

Numeroși români au preferat să-și petreacă vacanța în Maldive, la acest început de an, numărul turiștilor din țara noastră care au ales această destinație depășindu-l pe cel al germanilor, americanilor sau francezilor.

Numărul de turiști români care au ales insulele Maldive pentru vacanță, la acest început de an, este mai mare decât a celor din Germania, Elveția sau SUA.

În primele zile ale lunii ianuarie au ajuns în Maldive, în vacanță, în jur de 1.500 de turiști din România. Aproape 5% din totalul turiștilor care au sosit în Maldive, în primele zile ale acestui an sunt români.

Conform statisticilor autorității de turism din Maldive, numărul vizitarorilor din România este peste cel din Germania, Elveția, Franța sau SUA. Aceasta în condițiile în care vorbim de state mai dezvoltate, unde puterea de cumpărare și veniturile sunt mai mari.

Pe primele locuri, înaintea României, se află Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan.

Mulți români preferă Maldive pentru vacanță

Mai multe agenţii de turism locale au organizat zboruri charter spre această destinație, încă din toamna trecută.

„Am introdus primul charter România-Maldive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări”, spunea recent Alexandru Mărginean, conform zf.ro.

Acesta este manager general al agenţiei Karpaten Turism – Divizia Turism Extern. Potrivit spuselor sale, numărul zborurilor au fost suplimentate în perioada de Revelion și, mai apoi, în ianuarie.

„Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor.“, a mai spus Alexandru Mărginean.

De ce sunt atrași turiștii în Maldive

Prezența masivă a turiștilor români în Maldive se datorează, în primul rând organizării curselor charter directe. Pe de altă parte, mulți amatori de vacanță s-au reorientat din cazua numărului redus de destinații deschise pentru călători.

Dacă în alți ani aveau la dispoziție o multitudine de locații în care să-și petreacă vacanța, acum situația s-a schimbat. Pandemia de COVID-19 a dus la închiderea a numeroase destinații de vacanță.

În plus, la creșterea numărului de turiști a contribuit și situația epidemiologică din Maldive. Aici există un număr relativ redus de îmbolnăviri cu noul coronavirus.