Evenimentul Zilei > Actualitate > Multe săli de fitness se vor închide. Românii, nevoiți să facă mișcare în propriile case
Multe săli de fitness se vor închide. Românii, nevoiți să facă mișcare în propriile case

Multe săli de fitness se vor închide. Românii, nevoiți să facă mișcare în propriile case

În multe localități unde rata de infectare este de 4 la mie, sălile de fitness se vor închide, ca urmare a ultimelor decizii.

O măsură restrictivă ce vizează împiedicarea extinderii cazurilor de coronavirus vizează și sălile de fitness. Acestea nu vor mai funcționa în localitățile în care rata de infectare va fi mai mare de 4 la mia de locuitori. Atunci când rata va scădea la 3,5 la mie, suspendarea va fi ridicată. Anunțul a fost făcut, joi, de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Când se poate relua activitatea în sălile de fitness

„Operatorii economici care au activitatea de fitness ca profil vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie şi se va relua activitatea când incidenţa scade sub 3,5 la mie”. A declarat Raed Arafat la finalul ședinței Guvernului.

Întrebat dacă regula se va aplica şi în cazul sălilor de sport unde se antrenează sportivii de performanţă, şeful DSU a precizat. „Măsura este pentru sălile de fitness, deci, nu se menţionează sportul de performanţă.”

Iată câteva alte restricții anunțate joi seara de autorități:

 – Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

 – Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

 – Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.