Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a anunțat, într-o postare pe Facebook, vestea pe care o așteaptă milioane de români. De la 15 iunie se redeschid sălile de fitness pentru cei care doresc să facă mișcare sau să dea jos kilogramele puse în timpul perioadei de izolare.

Într-o primă fază vor fi redeschise sălile cu aparate de forță, urmând ca în etapa următoare să fie deschise și cele care permit organizarea cursurilor de aerobic.

„Prieteni, am vești bune! Data de 15 Iunie este luată în calcul în acest moment pentru redeschiderea sălilor de fitness. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunța că vom putea face sport la aparate în curând. Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic”, a arătat Gabriel Toncean în postarea de pe Facebook.

El a precizat că accesul în sălile de fitness va fi permis cu respectarea anumitor reguli.

Printre măsurile de siguranță dezbătute se află următoarele puncte: accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă; distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați; aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor; se recomandă și aerisirea naturală; va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor; nu va fi permisă folosirea dușurilor; în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite”, a a mai scris Gabriel Toncean.

În postarea sa, el a precizat că până pe 10 iunie va fi elaborate lista finală a măsurilor de siguranță var vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness.

„Până la data de 10 iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness. Tot atunci va avea loc evaluarea situației epidemiologice, în funcție de care se va lua decizia finală”, a mai arătat președintele Federației de Culturism.