Evenimentul Zilei > International > Motivul stupid pentru care un miliardar riscă să ajungă la pușcărie. Refuză să îi dea bani fostei soții
Motivul stupid pentru care un miliardar riscă să ajungă la pușcărie. Refuză să îi dea bani fostei soții

Motivul stupid pentru care un miliardar riscă să ajungă la pușcărie. Refuză să îi dea bani fostei soții

Sir Frederick Barclay, fostul deținător al hotelurilor Ritz, refuză să îi plătească fostei soții 100 de milioane de lire sterline, sumă decisă de instanță în urma divorțului celor doi. Miliardarul a fost certat de judecător și a primit un ultimatum. Dacă nu plătește, riscă pușcăria.

Un celebru miliardar riscă să ajungă la pușcărie pentru un motiv cu totul stupid. El refuză vehement să îi dea bani fostei sale soții, deși o instanța a decis că femeia are dreptul la compensații.

Divorțul dintre Sir Frederick Barclay (87 ani) și Lady Hiroko, după 34 de ani de căsnicie, a fost unul cu scandal și a ținut luni de zile prima pagină a tabloidelor din Regatul Unit. Miliardarul a susținut că este sărac lipit și că nu are de unde să îi plătească fostei soții 100 de milioane de lire sterline. El a mai fost implicat într-un scandal similar și cu nepoții săi. Aceștia din urmă i-au pus microfoane în camera de hotel pentru a dovedi că bărbatul nu este tocmai sărac.

A ignorat decizia instanței

Un tribunal din Londra a decis, la finele anului trecut, că Sir Frederick Barclay trebuie să îi plătească fostei sale soții 100 de milioane de lire sterline în urma divorțului. Judecătorul Jonathan Cohen a decis ca jumătate din sumă să fie plătită într-un termen de trei luni. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, iar fosta soție s-a adresat din nou instanței. Lady Hiroko îi acuză pe miliardar că acesta își ascunde bunurile și că nu mai are niciun cont în Marea Britanie și nicio proprietate ca să nu plătească taxe.

Ultimatum de la judecător

Atitudinea miliardarului l-a înfuriat pe judecătorul Jonathan Cohen, care a răbufnit în sala de judecată.  „Cum o laşi pe fosta ta soţie fără bani? Repet, banii la care are dreptul. Ruşine“, a afirmat judecătorul.

Acesta i-a mai acordat miliardarului un ultim termen, tot de trei luni pentru a face plata. În plus, magistratul i-a pus în vedere miliardarului că dacă va sfida din nou decizia instanței, va fi pus sub acuzare. Potrivit legislației din Marea britaniei, sfidarea instanței se pedepsește cu amendă, dar și cu închisoare de până la doi ani, potrivit Mediafax.