Motivele pentru care stă să „bubuie” rechizitoriul din dosarul „Romgaz”
Editura Evenimentul si Capital

Motivele pentru care stă să „bubuie” rechizitoriul din dosarul „Romgaz”

Adriean Videanu. FOTO EVZ
Autor: | | 2 Comentarii | 2779 Vizualizari

Dosarul „Romgaz”, în care sunt vizați Adriean Videanu şi Ioan Niculae, s-ar putea întoarce la Parchet, după ce judecătorul de cameră preliminară a constatat nelegalitatea multor probe din rechizitoriu

Nu mai puțin de 80 de interceptări ale convorbirilor realizate de procurori, aflate la dosarul cauzei, precum şi o serie de ordonanțe ale anchetatorilor au fost declarate nule de către judecătorul de cameră preliminară de la Secția penală a Înaltei Curți de Casație şi Justiție.

„Constată neregularita tea rechizitoriului nr. 146/D/P/ 2010 din 31 mai 2017 al PICCJ- DIICOT (...) în ceea ce priveşte descrierea faptelor reți nute prin actul de sesizare a instanței în sarcina inculpaților Niculae Ioan, Videanu Adriean, Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palaşcă Viorel, Apan Ioana, Toth Francisc, Stancu Lucian-Adrian, Veza Marius-Leonte, Ionaşcu Lucia şi SC Interagro SA, precum şi indicarea şi analiza mijloacelor de probă”, se arată într-un fragment din minuta deciziei.

Ioan Niculae FOTO: EVZ

Expertiza financiară, anulată

Potrivit aceleiaşi decizii, judecătorul a exclus de la dosar raportul de expertiză financiar-contabilă judiciară întocmit de experții Marinela Dumitru şi Florian Bercaru şi a dispus nulitatea audierii acestora.

Sute de documente declarate nule

Totodată, instanța a constatat nulitatea documentelor financiar-contabile, extraselor de cont, situațiilor financiare, deconturilor de TVA, situațiilor privind acciza obținute prin ordonanță de către procurori de la Romgaz SA., Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Economiei, Direcția Generală a Vămilor, Curtea de Conturi, de la opt societăți comerciale şi de la 16 instituții bancare, care privesc perioada 2005-2018.

„În termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să procedeze la remedierea neregularităților actului de sesizare şi să comunice dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestație odată cu încheierea pronunțată”, se mai arată în minuta din data de 22 ianuarie.

Argumentele apărării

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate