Evenimentul Zilei > Justitie > Motivarea instanței. De ce a primit judecătorul Moldovan 22 de ani de închisoare
Motivarea instanței. De ce a primit judecătorul Moldovan 22 de ani de închisoare

Motivarea instanței. De ce a primit judecătorul Moldovan 22 de ani de închisoare

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Mircea Moldovan , magistratul de la Tribunalul București, cel care cerea șpaga chiar și pe cardul de salariu, la o pedeapsă record de 22 de ani de închisoare pentru că și-a tranzacționat sentințele pe bani, fapt grav pentru o societate.

„Faptul că un judecător își încalcă atribuțiile de serviciu, pretinzând și primind bani sau alte foloase care nu i se cuvin, constituie, în mod cert, o împrejurare care determină reacții justificate de neîncredere a populației în sistemul judiciar și în corectitudinea actului de justiție”, se precizează în motivare

Curtea de Apel București arată că faptele fostului judecător Mircea Moldovan „aruncă o umbră greu de înlăturat asupra întregului sistem judiciar care se află în situaţia de a reacţiona cu fermitate împotriva unor asemenea infractiuni.”

Reamintim că în același dosar, instanța i-a mai condamnat, în urmă cu o lună, pe Dan Adamescu la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pe Elena Rovența la cinci ani şi zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani şi pe Ion Stanciu la trei ani şi opt luni. Sentința record nu este definitivă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.