Evenimentul Zilei > EVZ Special > Moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. PSD a stabilit data
Moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. PSD a stabilit data

Moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu. PSD a stabilit data

Guvernul se va confrunta cu o moțiune de cenzură pe 14 iunie. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor iniția o moțiune de cenzură pe care o vor depune pentru a sancționa secretomania guvernului cu privire la PNRR.

PSD intenționează să depună o moțiune de cenzură pe 14 iunie, în Parlament, împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Anunțul a fost făcut de liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, la dezbaterea PNRR, din plenul Camerei Deputaților. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). În locul unui document, așa cum se aștepta toată lumea, premierul Florin Cîțu a susținut un discurs în care a evidențiat principalele linii ale planului ce urmează să fie prezentat la Bruxelles.

EVZ transmite, în format live text, ce se întâmplă cu România. Cele mai importante decizii din Parlament

Florin Cîțu a avut parte de o zi tensionată. „Te așteaptă afară!”

Parlamentarii PSD s-au declarat nemulțumiți pentru că nu li s-a pus la dispoziție un document care să fie analizat și asupra căruia să-și dea votul. Ei au ținut să spună acest lucru de la tribuna Parlamentului. Marcel Ciolacu a afirmat că planul Germaniei are 1.241 de pagini, al Franței 815 pagini, iar în România nimeni n-a văzut nici o pagină.

„Domnule premier, sper că reveniți la microfon, ca să ne prezentați totuși planul. De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu a anunțat moțiunea de cenzură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moțiunea de cenzură este justificată de prevederile din Planul Național de Redresare și Reziliență. În opinia sa, acesta nu vizează dezvoltarea României, ci introducerea austerității.

„Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri după amiază, în plenul Parlamentului.

Decizia survine la câteva ore după ce un alt lider politic a anunțat că guvernul Cîțu trebuie să se pregătească de o moțiune de cenzură din partea PSD.