Evenimentul Zilei > Actualitate > Fermierii români, în pragul disperării. Protest la Parlament. „Ne tratează ca pe nişte sclavi”. PSD a reacționat: „Cîțu, te așteaptă afară””
Fermierii români, în pragul disperării. Protest la Parlament. „Ne tratează ca pe nişte sclavi”. PSD a reacționat: „Cîțu, te așteaptă afară””

Fermierii români, în pragul disperării. Protest la Parlament. „Ne tratează ca pe nişte sclavi”. PSD a reacționat: „Cîțu, te așteaptă afară””

Fermierii din România sunt extrem de afectați de politicile Guvernului condus de premierul Florin Cîțu și au protestat, miercuri, în Parcul Izvor din Capitală.

Fermierii au protestat, miercuri, în Parcul Izvor, nemulțumiți de politicile adoptate de Guvernul condus de Florin Cîțu în sectorul agricol. Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, și senatorul PSD, Paul Stănescu au discutat cu oamenii nemulțumiți.

„La finalul protestului faceţi o listă de revendicări, vă aşteptăm la comisie (pentru agricultură – n. r.) şi la grupul parlamentar al PSD din Cameră şi Senat cu propunerile, iar noi suntem alături de dvs. şi vă vom susţine”, le-a transmis Chesnoiu fermierilor.

Nemulțumirile vin să completeze un tablou neplăcut pentru PNL, mai ales după anunțul făcut de PSD privind moțiunea de cenzură.

Fermierii s-au făcut foc și pară pe Guvernul lui Florin Cîțu

„Noi suntem alături de dvs., fermierii. O să vă sprijinim în continuare şi tot ceea ce vom putea să facem în Parlament pentru dvs. o să facem. Am depus moţiune simplă împotriva acestui ministru, dar au făcut toţi din arcul guvernamental USR-PNL-UDMR scut în jurul lui. Chiar nu înţelege că oamenii nu mai pot? Să vină acum în faţa dvs. şi să vă spună ce e de făcut”, a spus și Paul Stănescu.

EVZ transmite, în format live text, ce se întâmplă cu România. Cele mai importante decizii din Parlament

Ştefan Muscă, un fermier din judeţul Olt, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Forţa Fermierilor, a venit la protest cu un jug agăţat de gât şi a afirmat că fermierii au ajuns să se simtă ca niște sclavi.

„Orice revendicări am avut, nu ni s-a dat niciun răspuns, nimic, adică ne tratează ca pe nişte sclavi ai societăţii. În 30 de ani, este prima dată când un ministru votează împotriva fermierilor. Ne-a tăiat bani de la ameliorare, deşi noi ne-am chinuit ani de zile să facem ameliorare în România. A tăiat peste jumătate din buget. Orice îi cerem.

Este un cetăţean care stă mai mult pe Facebook, pe Google

I-am cerut scutirea de impozit pe salarii pentru că ne migrează salariaţii de la unul la altul şi nici nu ne-a băgat în seamă. I-am cerut amânarea ratelor la bănci şi a fost imposibil. Este un cetăţean care stă mai mult pe Facebook, pe Google, când vorbim cu dânsul. Acest protest este un început pe care-l facem omeneşte, încercăm să vedem ce primim, pentru că nu se mai poate şi pentru că ne simţim chiar sclavi”, a tunat fermierul.

Săgeți trimise de Marcel Ciolacu spre premier

În acest timp, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a lansat un atac la adresa premierului Florin Cîțu. Subiectul este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prezentat în Parlament.

„Domnule Cîțu, de data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut”, a transmis Marcel Ciolacu.