Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, stă ca pe ace. Va afla dacă judecătorii îi permit eliberarea condiționată
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, stă ca pe ace. Va afla dacă judecătorii îi permit eliberarea condiționată

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, stă ca pe ace. Va afla dacă judecătorii îi permit eliberarea condiționată

La aproape doi ani după ce a intrat după gratii, Liviu Dragnea ar putea să fie eliberat condiționat, în urma unei decizii ce va fi luată, azi, la Tribunalul București.

Aflat în detenție, Liviu Dragnea, fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD), va afla, joi, dacă va fi eliberat condiționat. Verdictul va fi dat de judecătorii de la Tribunalul București. Mâine, 27 mai, se vor împlini doi ani de când Liviu Dragnea se află în spatele gratiilor. Fostul om politic a fost condamnat la 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Câte zile a câștigat Liviu Dragnea în urma muncii prestate după gratii?

Cererea pentru eliberarea condiționată, formulată de Liviu Dragnea, trebuia să fie judecată la data de 19 mai, dar instanța a amânat-o pentru 26 mai pentru că avocata acestuia, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta la proces, din cauze medicale. Reprezentanții Penitenciarului Rahova trebuie să precizeze câte zile a câștigat Liviu Dragnea prin munca prestată în timpul încarcerării. Acestea se vor adăuga la zilele de închisoare pe care condamnatul le-a bifat.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea

Prin intermediul avocatului, Liviu Dragnea a contestat Tribunalul București și a cerut ca cererea sa să fie judecată de o altă instanță. Magistrați de la Curtea de Apel au amânat strămutarea cererii de eliberare condiționată a fostului lider PSD pentru ziua de 14 iunie.

La data de 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată a fostului președinte al PSD Liviu Dragnea, formulată după ce Comisia specială de la Penitenciarul Rahova a constatat că îndeplinește condițiile pentru a fi pus în libertate. Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova pe 27 mai 2019.

Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de liberare condiţionată ce fusese formulată de Liviu Dragnea, motivând că este „neîntemeiată”. S-a stabilit că fostul lider PSD poate formula o nouă solicitare după 27 iunie 2021. Judecătorul a constatat că Liviu Dragnea are fracția de pedeapsă executată, la perioada din 27 mai 2019 adăugându-se 122 de zile care îi sunt considerate ca executate în baza muncii prestate. Instanța a aflat și că fostul președinte al PSD a fost recompensat de opt ori de când este încarcerat.