Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Urmărire mortală în Prahova. Șofer urmărit de poliție s-a răsturnat cu mașina. Bărbatul fusese eliberat condiționat
UPDATE. Urmărire mortală în Prahova. Șofer urmărit de poliție s-a răsturnat cu mașina. Bărbatul fusese eliberat condiționat

UPDATE. Urmărire mortală în Prahova. Șofer urmărit de poliție s-a răsturnat cu mașina. Bărbatul fusese eliberat condiționat

Un șofer care fugea de poliție a murit după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat într-o râpă de pe marginea șoselei.

UPDATE: Bărbatul care a murit după ce s-a răsturnat cu mașina în timp ce era urmărit de poliție, fusese eliberat condiţionat din închisoare. Dacă ar fi oprit la semnalele polițiștilor și ar fi fost prins, acesta risca să revină după gratii, conform Romania TV. De aceea a preferat să fugă de polițiști, fapt ce i-a fost fatal.

 

Urmărire mortală în Prahova.

Un șofer a murit într-o urmărire cu poliția din Prahova. El s-a răsturnat cu autoturismul pe care îl conducea, într-o râpă. Bărbatul avea permisul suspendat și a fugit ca să scape de verificările poliției. Bărbatul fusese eliberat condiţionat din închisoare și risca să se întoarcă înapoi dacă era prins de polițiști.

Un bărbat de 47 de ani a decedat, în noaptea de luni spre marţi, după ce s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. Tragedia s-a întâmplat în vreme ce acesta fugea de o patrulă de poliţie care a încercat să-l oprească pentru verificări. Bărbatul care avea permisul de conducere suspendat s-a speriat, dat fiind că urma să fie sancționat. Cu atât mai mult cu cât încălcase și condițiile de eliberare condiționată.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cocoraştii Colţ a încercat să oprească autoturismul aflat în trafic. Polițștii au observat că mașina se deplasa pe drumurile publice fără să aibă montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Un șofer urmărit de poliție s-a răsturnat cu mașina

Polițiștii i-au făcut semn șoferului să oprească, însă acesta a refuzat și a accelerat fugind de ei. În timpul urmăririi, mașina a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe un câmp.

„Întrucât conducătorul acestuia nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, s-a procedat la urmărirea acestuia. La un moment dat, pe DC 106, la ieşire din localitatea Cocorăştii Colţ, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, s-a răsturnat în afara părţii carosabile şi, din nefericire, în urma impactului, a decedat”, se arată într-un comunicat de presă ai Poliției Prahova.

Din verificările făcute de poliști, a reieşit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat, iar bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 47 de ani, avea suspendat dreptul de a conduce.

Potrivit sursei citate, în acest caz, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis. Verificările se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.

Sursa foto: Observatorul prahovean