Tânăr de 24 de ani, arestat preventiv pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. El a reușit să atragă o urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului și a provocat rănirea pasagerilor la intrarea în coliziune cu un alt autovehicul și apoi într-un stâlp din beton. Chiar și după indisponibilizarea autovehiculului, el a încercat să fugă de la fața locului, dar a fost prins de către polițiști.

Pornit la volan pentru o plimbare prin București, fără permis de conducere

Comunicatul Brigăzii Rutiere relatează: ”În data de 24.03.2021, în jurul orei 07.35, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în intersectia str. Barbu Vacarescu-sos. Fabrica de Glucoza au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe str. Barbu Vacarescu către bd. Pipera.

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului efectuat și a continuat deplasarea către Bd. Alexandru Șerbanescu, încercând să se sustragă. În acest context, polițiștii au procedat la urmărirea conducatorului auto, care pe str. Alexandru Șerbănescu a intrat in coliziune cu un autovehicul care circula din sensul opus, iar ulterior cu un stâlp din beton care susține rețeaua de alimentare a tramvaielor situat in partea mediană a străzii. În urma coliziunii atât conducatorul auto cât și pasagerii au fost proiectați în afara autovehiculului, iar ulterior acestui moment conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 24 de ani, a plecat în fugă de la fața locului cu intenția de a se sustrage, însă polițiștii au reusit sa-l imobilizeze după ce l-au urmărit pedestru aproximativ 100 de m”.

Rănire inevitabilă a pasagerilor. Mandat de arestare preventivă pentru 30 zile pentru tânărul infractor

De asemenea, în comunicatul polițiștilor rutieri se mai precizează că în urma accidentului rutier, a rezultat rănirea pasagerilor care se aflau în autovehiculul condus de bărbatul în vârsta de 24 de ani. Verificările acestora au stabilit faptul că persoana care a condus autovehiculul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Astfel, în baza probatorului administrat, Judecătoria sectorului 1, a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai menționează în comunicat.