Evenimentul Zilei > Social > Urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului. Tânăr fără permis, arestat preventiv pentru 30 de zile
Urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului. Tânăr fără permis, arestat preventiv pentru 30 de zile

Urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului. Tânăr fără permis, arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânăr de 24 de ani, arestat preventiv pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. El a reușit să atragă o urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului și a provocat rănirea pasagerilor la intrarea în coliziune cu un alt autovehicul și apoi într-un stâlp din beton.

Tânăr de 24 de ani, arestat preventiv pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. El a reușit să atragă o urmărire ca în filme pe străzile Bucureștiului și a provocat rănirea pasagerilor la intrarea în coliziune cu un alt autovehicul și apoi într-un stâlp din beton. Chiar și după indisponibilizarea autovehiculului, el a încercat să fugă de la fața locului, dar a fost prins de către polițiști.

Pornit la volan pentru o plimbare prin București, fără permis de conducere

Comunicatul Brigăzii Rutiere relatează: ”În data de 24.03.2021, în jurul orei 07.35, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în intersectia str. Barbu Vacarescu-sos. Fabrica de Glucoza au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe str. Barbu Vacarescu către bd. Pipera.

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului efectuat și a continuat deplasarea către Bd. Alexandru Șerbanescu, încercând să se sustragă. În acest context, polițiștii au procedat la urmărirea conducatorului auto, care pe str. Alexandru Șerbănescu a intrat in coliziune cu un autovehicul care circula din sensul opus, iar ulterior cu un stâlp din beton care susține rețeaua de alimentare a tramvaielor situat in partea mediană a străzii. În urma coliziunii atât conducatorul auto cât și pasagerii au fost proiectați în afara autovehiculului, iar ulterior acestui moment conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 24 de ani, a plecat în fugă de la fața locului cu intenția de a se sustrage, însă polițiștii au reusit sa-l imobilizeze după ce l-au urmărit pedestru aproximativ 100 de m”.

Rănire inevitabilă a pasagerilor. Mandat de arestare preventivă pentru 30 zile pentru tânărul infractor

De asemenea, în comunicatul polițiștilor rutieri se mai precizează că în urma accidentului rutier, a rezultat rănirea pasagerilor care se aflau în autovehiculul condus de bărbatul în vârsta de 24 de ani. Verificările acestora au stabilit faptul că persoana care a condus autovehiculul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Astfel, în baza probatorului administrat, Judecătoria sectorului 1, a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai menționează în comunicat.