Premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații, marți, cu privire la viitoarele alegeri din partid, dându-i replica lui Ludovic Orban care a declarat că este cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării.

„Am spus că experiența mea, acumulată ca premier, ministru al finanțelor, parlamentar, poate contribui la dezvoltare, ca PNL să rămână un partid important. Bineînțeles că voi candida la o funcție în congres. Sunt multe funcții supreme”, a declarat Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

Florin Cîțu a făcut comentarii și în legătură cu declarațiile de susținere ale fostului premier Emil Boc, primar al municipiului Cluj. Cîțu a apreciat că Boc este „un om cu experiență politică foarte mare”, motiv pentru care se simte onorat de aprecierile acestuia.

„E un om care a trecut printr-o criză economică în 2009. Discutăm foarte mult”, a comentat Florin Cîțu.

Emil Boc a declarat zilele trecute că, din punctul său de vedere, „Florin Cîțu este viitorul și poate duce partidul și România spre Europa”.

Declarațiile lui Ludovic Orban

Reacția premierului Florin Cîțu a avut loc după ce actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a făcut o serie de comentarii referitoare la eventuală confruntare pentru șefia partidului. Ludovic Orban a fost întrebat de jurnaliști ce părere are legat de susținerea de care se bucură candidatura lui Florin Cîțu la postul de președinte al partidului, din partea unor lideri liberali.

„Nu poți sprijini un candidat care nu și-a anunțat candidatura. (…) Nu-mi place să comentez. Noi vom demara festivalul democrației în PNL, care nu înseamnă numai desfășurarea congresului și alegerea președintelui, înseamnă adunări generale în fiecare organizație locală, înseamnă conferințe județene și abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aș putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării”, a declarat Ludovic Orban, la Tecuci.