Potrivit presei britanice, cuplul de vis Kate şi Wiliam, implicit multmediatizatul lor nou-născut, are o “moştenire” ciudată de familie.

Zeci de mii de pagini, sute de expertize şi contraexpertize şi tot atâtea analize şi fotografii originale, totul reprezentând mai mult de un metru înălţime a fost pur şi simplu… rătăcit. Unde se află dosarul de anchetă al accidentului care a costat-o viaţa pe prinţesa Diana, bunica bebeluşului regal? Conform presei britanice nimeni nu poate sau nu vrea să dea un răspuns lămuritor.

Caz ieşit din comun

Prima dată a adresat această întrebare autorităţilor Jean-Louis Pelletier, avocatul fotografului Fabrice Chassery, urmărit un timp pentru "omucidere involuntară" şi "punerea în pericol a vieţii unei persoane", ca şi alţi paparazzi implicaţi în moartea Dianei în pasajul Alma din Paris. "Când am vrut să consult dosarul original mi s-a răspuns că este de negăsit", spune avocatul parizian. "Mai există dosare care dispar din când în când, dar în acest caz este ieşit din comun”. La originea descoperirii este apariţia unei fotografii realizate de Fabrice Chassery, apărută într-o carte, care purta un alt număr de cotă decât cel din dosar. Avocatul a vrut să compare numerele şi a constatat că dosarul original este de negăsit. Unii dintre analiştii occidentali care urmăresc de multă vreme noile date care apar, de-a lungul timpului, în cazul morţii prinţesei Diana, moarte rămasă pentru mulţi un mister, spun că monarhia britanică “nu are absolut nici un interes ca acest dosar să fie găsit vreodată, deoarece prinţesa a fost ucisă!”