UMILINŢĂ TERIBILĂ pentru RUSIA. Cum arată cele mai SCUMPE ARME din lume care ar NIMICI orice armată inamică | GALERIE FOTO 

Noul partid a fost sprijinit, la un moment dat, chiar şi de Partidul Laburist.

În primii ani de existenţă ai partidului, până la Greva Generală din 1926, un mare număr de lideri comunişti au fost închişi de autorităţi, fiind acuzaţi de “acţiuni conspirative”. Însă sprijinul partidului pentru marea grevă a dus la creşterea masivă a numărului membrilor săi, în special în Glasgow, East London şi Ţara Galilor, care au devenit cunoscute cu numele de “Mica Moscovă”, conform mashable.com.

Partidul se specializase în organizarea de mitinguri şi demonstraţii. Multe dintre ele s-au încheiat cu acţiuni violente. Spre exemplu, în 1936, protestatarii comunişti s-au ciocnit de membrii Cămăşilor Negre, care aparţineau Uniunii Britanice a Fasciştilor, conduşi de Oswald Mosley.

De la doar 2.555 de membri în noiembrie 1930, CPGB a ajuns la 60.000 de membri în 1943 şi a primit 103.000 de voturi la alegerile generale din 1945. În următorul an, comuniştii au primit 500.000 de voturi la alegerile locale, după care a urmat, totuşi, un lung declin. 1946 a reprezentat vârful de popularitate al partidului.

Deşi a fost finanţat direct de URSS începând din 1956 până la sfârşitul anilor ’70, partidul s-a transformat, practic, într-un grup de presiune şi a fost măcinat de conflicte interne.

În 1991, după prăbuşirea URSS, partidul a dispărut în totalitate de pe scena politică.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arătau şi ce făceau membrii Partidului Comunist al Marii Britanii de-a lungul timpului.


  SUA au ARUNCAT ÎN MARE zeci de elicoptere militare. Decizia TERIBILĂ care a SIDERAT Rusia | GALERIE FOTO