SUA au ARUNCAT ÎN MARE zeci de elicoptere militare. Decizia TERIBILĂ care a SIDERAT Rusia | GALERIE FOTO

SUA au ARUNCAT ÎN MARE zeci de elicoptere militare. Decizia TERIBILĂ care a SIDERAT Rusia | GALERIE FOTO

În ultimul an al Războiului din Vietnam, o serie de ofensive ale armatei nord-vietnameze au dus la căderea Saigonului, capitala Vietnamului de Sud, la 30 aprilie 1975.

  UMILINŢĂ TERIBILĂ pentru RUSIA. Cum arată cele mai SCUMPE ARME din lume care ar NIMICI orice armată inamică | GALERIE FOTO

 

În timp ce Frontul Național pentru Eliberarea Vietnamului de Sud (Viet Cong) se apropia de Saigon, civilii sud-vietnamezi şi personalul american au părăsit zona, iar guvernul american a lansat o vastă operaţiune de evacuare a regiunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii au fost transportaţi cu elicopterele, de multe ori în bătaia focului inamic, către navele folosite pentru evacuare.

Ultima fază a evacuării a purtat numele de cod Operaţiunea Frequent Wind. În prealabil, ambasada americană a distribuit o listă cu instrucţiuni către membrii personalului american şi către civilii cu cetăţenie SUA, numite “Sfaturi şi instrucţiuni standard pentru civili în caz de urgenţă”. Americanii au primit şi o hartă a Saigon-ului, unde erau însemnate zonele de unde vor fi evacuaţi atunci când va fi dat semnalul convenit. Acesta consta în anunţul făcut de postul de radio al Forţelor Armate “Temperatura în Saigon este de 105 grade şi se află în creştere”, urmat de melodia “White Christmas”.

„Frequent Wind” s-a desfăşurat la 29 şi 30 aprilie. Navele americane au fost copleşite de numărul mare de oameni evacuaţi, dar şi de elicopterele cu care aceştia fuseseră transportaţi în cele două zile. Prin urmare, militarii au primit ordinul de a arunca peste bord, în mare, elicopterele care nu mai aveau loc pe punte, iar decizia a siderat, ulterior, inclusiv mai mulţi oficiali de la Moscova, care au negat, constant, implicarea armatei sovietice în Războiul din Vietnam, deşi o serie de dovezi arătau contrariul.

Mai mult decât atât, unii piloţi au primit ordinul de a transporta oamenii până la bărci, de a aştepta până când aceştia coborau cu funiile pe punte, apoi se îndepărtau cu aparatele de zbor şi le lăsau să cadă în mare, salvându-se în prealabil şi aşteptând în valuri să fie recuperaţi de salvatori.

Peste 7.000 de oameni au fost evacuaţi în timpul operaţiunii Frequent Wind, iar imaginile din GALERIA FOTO de mai sus sunt incredibile.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum au aruncat americanii în mare zeci de elicoptere militare.

  FEMEILE INDECENTE au fost pur şi simplu UMILITE de POLIŢIŞTI. Cum şi-au BĂTUT JOC de tinerele „OBRAZNICE” | GALERIE FOTO