Fetele de 13, respectiv 14 ani, au fost lovite de copacii care au căzut peste cortul în care dormeau ele, în cursul unei furtuni puternice care s-a abptut asupra campingului lor, în pădurea Tuchola din nordul Poloniei, conform autorităților din Gdansk, scrie Reuters. 

Circa 20 de cercetași au fost răniți și transportați la spital. Adam Kralisz,președintele Asociației cercetașilor din Regiunea Lodz, de unde erau tinerii răniți, a declarat că s-a ordonat evacuarea imediat, dar condițiile au fost îngrozitor de grele. „Am fost nevoiți să ne facem loc cu greu kilometri întregi prin pădure, printre copacii căzuți”, a spus el. 

trei alte victime au murit din cauza copacilor căzuți, 10 persoane sunt rănite, în incidente separate, în nordul Poloniei. 

Mai mult de 170.000 de oameni au rămas fără electricitate și 800 de clădiri au fost afectate de furtuni, conform Echipei Regionale de Managament al Crizelor din Gdansk. 

Sunt așteptate mai multe furtuni și există avertizări de vreme proastă pentru mai multe regiuni, în contextul unor temperaturi mari, neobișnuite pentru Polonia, de 35-38 de grade Celsius. Ieri a avut loc o ședință de urgență a Celulei de criză guvernamentală, iar premierul Beata Szydlo a promis ajutor pentru cei afectați de fenomenele meteo