În comunicatul pe care DIICOT Craiova l-a pus la dispoziția publicului, se notează că faptele pentru care acesta a fost reținut sunt trafix de minori și viol.

„Prin ordonanța din data de 27.07.2019 a DIICOT – S.T. Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.).

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj”, este o parte din comunicatul DIICOT.

Știre inițială:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt își va declina competența către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Craiova în ancheta fetei de 15 ani dispărută în Caracal. Decizia a fost luată după solicitarea DIICOT, care va reuni acest dosar cu cel al dispariției unei tinere de 18 ani care a dispărut și ea în luna aprilie, informează Antena 3.

Pe 15 aprilie, un bărbat din comuna Dioști, județul Dolj a reclamat dispariția nepoatei sale, Mihaela Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, care plecase la Caracal, dar nu s-a mai întors.

Trei zile mai târziu, s-a declanșat urmărirea penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate, iar pe 30, Parchetul de pe lângă Judecătoria din Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT, pentru a se cerceta infracțiunea de trafic de persoane.

Această decizie s-a luat după ce, pe 15 și 19 aprilie, persoane necunoscute i-ar fi comunicat că nepoata sa ar fi în Elveția și că ar refuza să se mai întoarcă acasă.

Pe 6 iunie, DIICOT a dispus începerea urmării penale in rem cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, fiind indicii de recrutare a victimei în scopul exploatării sexuale. Acum, DIICOT a solicitat reunirea dosarelor ce privesc disparițiile celor două fete.

Te-ar putea interesa și: