Căutat de vineri seară de poliţiştii francezi, românul s-a prezentat luni seară la comisariarul de poliţie din Forbach, un oraş din nord-estul Franţei. A fost preluat în custodie de poliţiştii din Paris şi arestat preventiv, scrie AFP. Se pare că bărbatul și-ar fi recunoscut vina, relatează presa franceză.

Jocuri de noroc și datorii la cămătari

Motivele pentru care şi-a măcelărit familia nu se cunosc deocamdată, cert este că au apărut şi alte informaţii potrivit cărora din casa victimelor ar fi dispărut după crime 3.000 de euro, iar dintr-un cont bancar, deschis pe numele băiatului cel mare al lui Florin Sebastian Bălan, Antoine, de 5 ani, au fost ridicați recent 10.000 de euro. Mai mult, se spune că românul ar fi devenit în ultima perioadă un împătimit al jocurilor de noroc şi că ar fi avut datorii la cămătari.

În timp ce suspectul principal zace într-o celulă a poliţiei din capitala Franţei, părinţii femeii omorâte aşteaptă să fie trimise în ţară trupurile neînsufleţite ale fetei lor şi ale nepoţeilor. „Cum să-ți omori copiii?”, plângea bunicul matern al micuţilor găsiţi în locuinţa de la suburbia Parisului cu gâturile tăiate. Vinerea trecută, aproape de miezul nopţii, cumnatul lui Bălan a fost cel care a găsit trupurile neînsufleţite ale surorii sale şi ale nepoţilor săi. Tunde Keri (36 de ani), româncă de etnie maghiară, era căsătorită cu bărbatul din Rădăuți de aproximativ 16 ani.

„O mare de sânge”

Suceveanul lucra în construcţii, dar, vineri, în ziua crimelor, nu a mai ajuns la serviciu. A dispărut fără urmă şi nu mai răspundea la nici unul dintre cele două telefoane mobile pe care le avea. „O mare de sânge”, au titrat ziariştii francezi despre imaginile de la faţa locului. Femeia, însărcinată în luna a VII-a, era înjunghiată în gât și în piept, iar celor doi copii le fuseseră secționate arterele carotide.