Evenimentul Zilei > Actualitate > Monografia SRI, publicată la RAO
Monografia SRI, publicată la RAO

Monografia SRI, publicată la RAO

Editura RAO, una din cele mai imporatnte din România, a publicat „Monografia SRI - 25 de ani”. Potrivit unui comunicat al SRI, cartea „expune deschis şi asumat succese operaţionale şi cazuri controversate”.

„Volumul prezintă activitatea Serviciului de la înfiinţarea sa în anul 1990 până în prezent, oferă informaţii ample despre structura şi modul de organizare a instituţiei de-a lungul celor 25 de ani, despre provocările, limitele şi oportunităţile întâlnite în timp. Sunt trecute în revistă transformările pe care le-a parcurs principalul serviciu secret al României, cele mai importante repere ale activităţii, evoluţia relaţiilor cu partenerii internaţionali”, se arată în comunicatul SRI.

Anunțul SRI este însoțit și de o postare pe Facebook, în care se afirmă: „Pentru cei interesați de activitatea SRI și de înțelegerea rolului pe care instituția îl are în societate, amintim o parte din succesele operaționale ale ofițerilor noștri: dejucarea unor atentate teroriste în România, stoparea unor activități de prozelitism și propagandă teroristă radicală, destructurarea unor rețele de migrație ilegală în conexiune cu terorismul, a unor rețele specializate în evaziune fiscală, a unor grupări de criminalitate informatică, documentarea unor cazuri de spionaj – trădare”.