Evenimentul Zilei > Actualitate > Monica Lewinsky rupe tăcere: Regret profund ce s-a întâmplat între mine şi Bill Clinton
Monica Lewinsky rupe tăcere: Regret profund ce s-a întâmplat între mine şi Bill Clinton

Monica Lewinsky rupe tăcere: Regret profund ce s-a întâmplat între mine şi Bill Clinton

Monica Lewinsky, care a avut o relaţie amoroasă cu Bill Clinton, a vorbit pentru prima dată despre acest subiect în revista Vanity Fair, precizând că "regretă profund" ceea ce s-a întâmplat între ea şi fostul preşedinte american Bill Clinton.

La 40 de ani Monica Lewinsky s-a hotărât să vorbească despre relaţia ei amoroasă la Casa Albă. Articolul integral va apărea în ediţia online din 8 mai a revistei Vanity Fair, dar câteva fragmente din acest interviu au fost deja publicate marţi, pe site-ul vanityfair.com, citat de Mediafax.

"Eu regret profund ce s-a întâmplat între mine şi preşedintele Clinton", a declarat Monica Lewinsky. 

Ea a explicat de ce a decis, după zece ani, să rupă tăcerea: ca să nu se mai "şuşotească" despre trecutul său şi despre viitorul altor oameni. "Sunt hotărâtă să am un sfârşit diferit la povestea mea", spune Lewinsky.

"Am fost făcută ţap ispăşitor"

Deși relația sa cu Bill Clinton a fost una consimţită între doi adulţi, aceasta explică faptul că umilirea publică pe care a suferit-o în urma scandalului i-a schimbat pentru totdeauna cursul vieţii.

"Sigur, şeful meu a profitat de mine, dar întotdeauna o să rămân fermă în această privinţă: a fost o relaţie consensuală. Orice «abuz» a venit ulterior, când am fost făcută ţap ispăşitor, cu scopul de a-şi proteja poziţia sa puternică", a declarat Lewinsky.

Oferte de peste 10 milioane de dolari

Monica Lewinsky a precizat că, după acest scandal, a refuzat unele oferte care i-ar fi putut aduce sume de peste 10 milioane de dolari, pentru că a considerat că nu este corect să facă acest lucru. Lewinsky mai spune că a fost la mai multe interviuri pentru locuri de muncă în comunicare şi branding, cu un accent pe campanii caritabile, dar nu a fost niciodată "suficient de potrivită", având în vedere ceea ce potenţialii angajatori numeau "istoria" sa.

"Nu am fost niciodată «destul de bună», pentru poziţia respectivă. În unele cazuri, eram potrivită pentru toate motivele greşite. «Bineînţeles, slujba ta presupune să participi la evenimentele noastre». Şi, desigur, acestea ar fi fost evenimente la care presa ar fi fost prezentă", a mai spus Monica Lewinsky.

Cele mai grele momente de umilire

De asemenea, momentul în care Tyler Clementi, tânărul în vârstă de 18 ani, de la Rutgers University, s-a sinucis, în septembrie 2010, după ce au apărut imagini cu el sărutându-se cu un alt bărbat, a fost unul dureros pentru Lewinsky, precizând că a avut tendinţe sinucigaşe, dar nu a încercat niciodată să se sinucidă.

Lewinsky spune că, după momentul tragic al decesului lui Tyler Clementi, propria ei suferinţă "a căpătat o nouă semnificaţie".

"Poate spunându-mi povestea voi fi capabilă să îi ajut pe alţii în cele mai grele momente de umilire", a mai declarat Lewinsky.

Umilirea şi hărţuirea online 

Aceasta a mai spus că, în momentul în care ştirea despre aventura sa cu Clinton a apărut, în 1998, nu doar că a devenit cea mai umilită persoană din lume, dar, "mulţumită Drudge Report, am fost probabil şi prima persoană a cărei umilinţă globală a ajuns pe internet".

Potrivit acesteia, scopul ei, în prezent, este să vorbească despre umilirea şi hărţuirea online în forumurile publice.

Ce mai face Monica Lewinsky?

Monica Lewinsky a lucrat pentru Casa Albă în 1995 şi 1996. Ea s-a mutat în 2005 în Marea Britanie, unde a obţinut o diplomă de masterat în psihologie socială.

De atunci, ea a lucrat în calitate de corespondent al redacţiei de ştiri pentru postul britanic de televiziune Channel Five.

Departe de atenţia presei

Deşi Monica Lewinsky a acordat deja o serie de interviuri după izbucnirea, în 1998, a scandalului sexual în care era implicat Bill Clinton, ea a preferat în general să rămână departe de atenţia presei internaţionale.

Fostul preşedinte american Bill Clinton (1993 -2001) a fost acuzat de Congres în 1998, bănuit că a minţit în legătură cu relaţia sa cu Monica Lewinsky. Achitat de Senat în februarie 1999, Bill Clinton a fost însă urmărit de acest scandal pe parcursul întregului celui de-al doilea mandat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: